Ce instrumente de tăiat pot fi utile într-o gospodărie?


Intră acum și în grupul de

Treburile pe care trebuie să le faceți zilnic în gospodărie pare că nu se mai termină, iar timpul este limitat? În ajutorul celor care doresc să își întrețină gospodăria în mod eficient și să facă toate aceste activități într-un mod simplu vin astăzi instrumentele de tăiat extrem de utile cu ajutorul cărora puteți face activități pe care altfel le-ați realiza cu dificultate. Din categoria instrumentelor de tăiat pe care le puteți achiziționa pentru utilizarea de zi cu zi într-o gospodărie fac parte și drujba, respectiv motocoasa, iar despre rolul acestora, respectiv despre modul în care puteți face cele mai bune alegeri ale acestora veți descoperi din informațiile de mai jos.

 

Rolul drujbei într-o gospodărie

Atât pentru tăierea copacilor, cât și pentru toaletarea acestora, o drujba manuală sau electrică poate fi acel instrument de tăiat absolut necesar într-o gospodărie. Aceasta vă va ajuta să vă păstrați grădina curată, dar și să tăiați lemnele de foc pe care le pregătiți pentru iarnă sau să păstrați pomii curați, gata să dea rod. 

Atunci când alegeți drujba potrivită pentru realizarea unor activități de acest fel în gospodărie, țineți cont de tipul acesteia, având posibilitatea de a alege dintre un ferăstrău electric sau unul care funcționează pe baza unui amestec de benzină și ulei. De asemenea, țineți cont de tipul de lanț, de poziția mânerului sau de aspecte specifice pe care aceasta le îndeplinește – de exemplu, dacă drujba are funcție de antivibrații sau dacă este prevăzută cu o frână de lanț. 

(Sursa de imagine: RossHelen / Shutterstock.com)

De ce este importantă o motocoasă într-o gospodărie?

Motocoasa este un instrument de tăiat iarba pe care orice gospodar care are o grădină de întreținut trebuie să îl aibă în atelierul său. Acestea sunt eficiente pentru tăierea vegetației mai ales din locurile în care nu se poate ajunge cu ușurință cu ajutorul unui cositor mobil. Prevăzute cu diverse accesorii, motocoasele pot fi folosite nu numai pentru cosirea ierbii de pe suprafețe plate, ci și pentru curățarea copacilor mici, a subarbuștilor de diverse înălțimi sau mărimi și nu numai. Există și modele de motocoase care sunt echipate cu un cuțit necesar în vederea tăierii subarbuștilor mai groși. 

În momentul în care doriți să alegeți motocoasa potrivită nevoilor sau preferințelor pe care le aveți, țineți cont și de tipul acesteia, dat fiind că există modele de motocoase cu acumulator, pe benzină sau electrice din care puteți alege.

(Sursa de imagine: Miljan Zivkovic / Shutterstock.com)

Îngrijirea adecvată a grădinii este necesară atunci când doriți ca aceasta să aibă un aspect plăcut, iar la final puteți alege obiectele de mobilier de șezut pentru grădină necesare pentru un decor perfect al acestui spațiu.  (L.C.)


Intră acum și în grupul de