Cum să crești flori din semințe


Intră acum și în grupul de

Ți-ar plăcea să crești flori din semințe, dar ai nevoie de puțin ajutor pentru a începe? Ai ajuns fix unde trebuie, acest articol îți va prezenta cele mai bune sfaturi pentru a crește flori din semințe.

Odată ce știi cum să crești flori din semințe, vei descoperi în curând că împrăștierea unui pumn de semințe mici uscate maro în grădină și urmărirea lor înflorind într-un curcubeu de flori strălucitoare este una dintre cele mai înălțătoare acțiuni imaginabile. Intră pe site-ul  https://dutch-bulbs.com/ro/ pentru a alege cele mai bune semințe. Nu trebuie să fii un cultivator super încrezător sau cu experiență pentru a câștiga succes cu aceste mini-pachete miraculoase, dar există câteva reguli de bază de urmat pentru a oferi semințelor cele mai bune șanse de a prospera.

Metode de  însămânțare a semințelor de flori

Există două metode de însămânțare a semințelor de flori. Ele pot fi puse direct în pământ sau pot fi semănate sub acoperire în ghivece sau tăvi pentru semințe și cultivate pe pervazul unei ferestre, într-o seră sau într-o seră înainte de a fi plantate în grădină. Metoda pe care o alegeți depinde de tipul de plantă pe care o creșteți și de momentul în care o faceți.

Există trei grupuri principale de plante:

  • anuale,
  • perene
  • bienale.

În general, fiecare categorie necesită un tratament ușor diferit, așa că primul pas este să știi căruia îi aparțin semințele tale.

Cum să plantezi semințele direct în pământ

Indiferent dacă sperați să creșteți plante anuale, perene sau bienale, avem toate sfaturile de care aveți nevoie pentru a începe să plantezi semințe de flori în pământ :

Pregătește-ți solul

Semințele iubesc solul sănătos și bine hrănit, așa că înainte de a planta, pregătire solului este importantă. Adaugă niște gunoi de grajd sau compost bine putrezit și, dacă solul tău este de tip argilă, săparea în nisip  va ajuta la îmbunătățirea drenajului.

Seamănă semințe

Semănă semințele subțiri, deoarece supraaglomerarea nu va face plante sănătoase. Marchează un rând folosind degetul sau un dibber pentru a face o adâncime mică (pachetul de semințe vă va indica cât de adânc să plantați). În loc să semănați turnând direct din pachet, folosiți degetul mare pentru a întinde un mic vârf. Un sfat bun este să amestecați semințele foarte mici cu nisip. Aceasta înseamnă că vor fi mai puțin probabil să se aglomereze atunci când le pui pe sol.

Păstrați-le bine udate

Odată ce semințele sunt semănate, ține-le udate. Anualele rezistente ar trebui să germineze în decurs de o săptămână până la zece zile de la plantare.

Rărește răsadurile

Pe măsură ce răsadurile încolțesc și cresc, trebuie să fie subțiate.  Îndepărtați ușor pe cele mai mici, lăsând exemplarele mai puternice să crească cu un spațiu între ele de aproximativ 20-30 cm.

Așadar nu trebuie să fii un expert în gradinărit pentru a planta cu succes semințe de flori, tot ce trebuie să faci este să ai grijă la câteva detalii esențiale, cum ar fii tipul de sol de care au nevoie, câtă lumină, apă și să știi din ce grup de flori sunt.


Intră acum și în grupul de