Mănunchi de bucurie la tine în farfurie!


Intră acum și în grupul de

Mai mult decât oricând, suntem atenți la ce mâncăm și am început să punem preț mai degrabă pe calitate, decât pe cantitate. O dată cu pandemia de COVID-19,  ne-am amintit de producătorii locali și ne-am alăturat, într-o măsură mai mare sau mai mică, campaniilor de susținere a acestora.

Consumând alimente cultivate local, cei mai mulți dintre noi am regăsit în farfurie gustul și prospețimea de odinioară și am conștientizat că există și variante mai sănătoase când vine vorba de alegerea sursei de aprovizionare cu hrană.

O astfel de variantă ne propun și cei de la SNOP, care doresc să construiască în zona Bucovinei o comunitate responsabilă în ceea ce privește alimentația sănătoasă, producția sustenabilă și valorificarea produselor pe principiul lanțurilor scurte.

„Conceptul SNOP este structurat în jurul ideii de lanț scurt de aprovizionare, cu scopul de a crea o comunitate sănătoasă, de a susține micii producători și de a reduce risipa de alimente. Fiecare verigă din acest lanț contribuie la bunăstarea noastră și a copiilor noștri. Încurajăm o piață agricolă care garantează respectul pentru practicile și tradițiile locale. Susținem o cultură incluzivă care să favorizeze schimburile sociale și culturale, căutând să nu impună soluții globale, ci multi-locale”, arată fondatorii proiectului.

Mâncare sănătoasă cu rădăcini locale direct la ușa ta?

SNOP este veriga sănătoasă care face legătura între producătorii locali din județul Suceava și consumatori. Astfel, produse proaspete și gustoase sunt preluate de la fermieri și gospodari din proximitatea municipiului Suceava și pot fi livrate, în cel mai scurt timp posibil, la tine acasă sau la birou, prin intermediul magazinului online snop.ro. Așadar, fără a fi nevoie să părăsești locuința, poți alege dintr-o varietate de alimente cum ar fi legume proaspete, lactate și brânzeturi, preparate din carne, miere de albine certificată ecologic și ulei presat la rece, pe care să le primești direct la ușă.

Proiectul SNOP este despre comunitate, despre o altfel de piață în care produsele ce provin de la producători locali suceveni ajung direct pe mesele consumatorilor din municipiul Suceava și comunele limitrofe: Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara și Șcheia.

„Lanțul scurt de aprovizionare al magazinului nostru asigură prospețimea produselor. Apreciem și promovăm roadele muncii făcute temeinic, cu respect față de natură, care reușesc să stârnească emoțiile copilăriei atunci când sunt degustate. Susținem producătorii locali care au ales să nu folosească scurtături și nici să facă compromisuri pentru a livra produse sănătoase”,  mai arată cei de la SNOP, apreciind faptul că tot mai mulți consumatori suceveni sunt curioși să afle și poveștile celor care cultivă aceste legume, ori cresc animale pentru lactate și carne în gospodăriile sau fermele lor.

Proiectul SNOP a fost finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR): „Dezvoltarea și promovarea piețelor locale exclusiv prin lanțuri scurte de aprovizionare pentru produse agroalimentare din județul Suceava”.


Intră acum și în grupul de