Ce geacă să porți în această toamnă: iată modelele cele mai stilate


Intră acum și în grupul de

Ușoară și protectoare, geaca damă este articolul must-have pentru toamnă! Temperaturile scad considerabil la căderea nopții până la primele ore ale dimineții, când cresc ușor. Se instalează răcoarea de la mijlocul sezonului. Ca urmare, este imposibil să ieși din casă fără o geacă damă sau un trench damă. Mai ales că, odată cu variațiile de temperatură dintre dimineață și după-amiază, este prea devreme pentru a scoate haina, dar prea frig pentru a ieși în bluză.

Geacă damă din piele, geacă damă din denim, trench damă, blazere, jachete bomber, jachete kimono, există o gamă largă de jachete, în toate formele și materialele. Află cum să alegi geacă damă perfectă pentru acest sezon și care sunt cele mai în vogă modele la ora actuală.

Cum alegi o geacă damă pentru toamnă?

Principalele criterii de care trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți jacheta în acest sezon sunt: materialul, croiala și forma. Pentru a vă proteja de vremea rece de toamnă și de ploaie, alegeți materiale ușoare și impermeabile. Este important să alegeți o jachetă care să vă țină de cald și să fie confortabilă. Jachetele din piele, denim, bumbac, piele de căprioară sau lână sunt cele mai recomandate pentru acest sezon.

Când vine vorba de potrivire, alegeți un model de geacă damă care să vă pună în valoare forma corpului:

  • Dacă ai o formă A, alege un bomber, o jachetă de tip blazer cu umeri sau o jachetă din denim cu croială subțire.
  • Dacă aveți forma H, optați pentru un trench damă, o pelerină, o pelerină, un poncho sau un blazer.
  • Dacă aveți o formă în V, alegeți o jachetă care se evazează în partea de jos (trapez sau peplum).
  • Dacă ai o siluetă în formă de 8 sau X, optează pentru un trench damă, o geacă damă cu centură sau o jachetă kimono.
  • Dacă ai un corp în formă de O, un trench damă și un blazer de lungime medie sunt aliații tăi.

Dacă ești scundă de statură, optează pentru o jachetă scurtă sau de lungime medie pentru a-ți subția silueta. Iar dacă ești înaltă, îți poți permite orice lungime.

Care sunt jachetele la modă pentru această toamnă?

Pentru a fi la modă în această toamnă, iată care sunt jachetele must-have: trench-ul dama, jacheta din denim, jacheta din catifea, jacheta matlasată și overshirt-ul.

Trench damă: Atemporal, se adaptează tuturor tipurilor de corp și tuturor look-urilor. Este o jachetă atemporală, elegantă, care poate fi purtată cu orice. Stilul este unul potrivit pentru orice persoană.

Geacă damă din denim: este revizuită pentru acest sezon. Pentru a fi la modă, optează pentru o jachetă din denim patchwork sau una cu bijuterii sau epoleți. Pe scurt, o geacă damă care să se vadă văzută. Geaca din denim este și ea extrem de versatilă. Pentru zilele reci, poți opta pentru modelele cu căptușeală de lână pe interior. Este și călduroasă, dar și stilată.

Jachetele texturate sunt în vogă în acest moment, cu jachete din catifea, matlasate sau pufoase. Pot fi potrivite cu multe tipuri de haine și sunt atât stilate, cât și elegante. Este important să știi cum să le potrivești și ce tip de look vrei să obții.

Pentru un look de stradă, optează pentru overshirt! Peste o rochie sau blugi, este un lucru sigur. Această jachetă tip cămașă îți va oferi un look aparte și îți va ține de cald în zilele răcoroase. Dacă ai un stil mai casual, jacheta tip cămașă trebuie să fie nelipsită.

Desigur, blazerul, geaca de piele, geaca din blană artificială, geaca safari sau parka rămân jachete atemporale! Sunt absolut necesare în garderoba oricărei femei și te ajută să alcătuiești ținute elegante, dar și stilate. Jacheta de piele îți oferă un look edgy, în timp ce un blazer sau o geaca de blană îți completează frumos orice ținută.

În ceea ce privește culorile la modă, optați pentru kaki, liliac și albastru închis, dar și pentru nuanțe de bej, crem și maro, foarte elegante. De asemenea, nu poți da greși nici cu alb, negru și nuanțe de gri. Iar dacă ai o personalitate colorată, o poți arăta mereu printr-o geacă damă într-o culoare aprinsă.

Nici prea cald, nici prea rece, jacheta este cel mai bun aliat al tău toamna. Cu o rochie, o fustă lungă sau blugi, jacheta de mijloc de sezon se adaptează la toate look-urile tale. Îți va completa ținuta, îți va oferi un stil aparte și îți va garanta căldură chiar și în cele mai friguroase zile. Alege-le pe cele care ți se potrivesc cel mai bine din cele prezentate mai sus, ținând cont de tipul tău de corp, material, stil, culoare. În acest fel vei avea opțiuni multiple pentru a le combina cu piesele vestimentare pe care le ai în garderoba ta și vei arăta mereu la modă. (W.M.)


Intră acum și în grupul de