Acasă Monden Digital sau din hârtie: care sunt avantajele și dezavantajele acestor tipuri de...

Digital sau din hârtie: care sunt avantajele și dezavantajele acestor tipuri de cărți de citit


Intră acum și în grupul de

Îți place să citești sau citești doar atunci când crezi că este necesar? Dintr-un motiv sau altul, este foarte important să țineți cont de faptul că, pe lângă cărți de citit tipărite, există și cărți digitale, cu ajutorul cărora vă puteți face și dumneavoastră lectura în mod optim și vă puteți valorifica întregul potențial.

În acest articol veți afla ce este o carte tipărită, ce este o carte electronică sau digitală și la ce folosește, care sunt avantajele și dezavantajele cărților tipărite, care sunt avantajele și dezavantajele cărților digitale.



Ce este o carte tipărită?

O carte tipărită este un obiect manual alcătuit dintr-o serie de foi de hârtie, care sunt cusute sau legate la un capăt, care conțin coperte sau coperți, unele pot avea coperte de praf, un ex-libris și foi volante. În cărți, autorii își exprimă cunoștințele, ideile, gândurile, cercetările, etc. Le poți găsi cel mai ușor într-o librărie, chiar și într-o librarie online.

Ce este o carte electronică sau digitală?

O carte electronică, cunoscută și sub numele de ebook, este o carte în format digital. Pentru a citi aceste cărți, există cititoare de cărți electronice, care sunt dispozitive specializate care permit o lectură optimă, deoarece funcționează cu tehnologia cernelii electronice și oferă, de asemenea, funcționalități suplimentare utile. Cu toate acestea, cărțile electronice pot fi citite și pe PC-uri, smartphone-uri etc. Și aceste dispozitive au propria lor librărie online, unde puteți achiziționa cărți de citit în format electronic.

Avantajele unor carti de citit tipărite

  1. Nu depindeți de o conexiune la internet.
  2. Vizita la librărie sau la bibliotecă: pentru mulți cititori este o bucurie să meargă la o librărie sau la bibliotecă, să se uite la diferite cărți și să le aleagă pe cele pe care le preferă.
  3. Atingerea și mirosul: puteți mirosi și atinge fiecare pagină a cărților, iar pentru mulți iubitori de cărți acest lucru este foarte important.
  4. Nu necesită baterii, așa că nu va trebui să vă faceți griji dacă citiți cărți lungi în locuri unde nu există electricitate.
  5. Nu veți avea nici un fel de eșec în ceea ce privește sistemele de operare, incompatibilitatea de format, etc.
  6. Puteți primi cărți semnate de scriitorii dumneavoastră favoriți.

Avantajele cărților de citit digitale

  1. Mai mult confort: cărțile electronice pot fi luate oriunde. Un kindle sau un eBook reader se potrivește într-o geantă de mână sau într-un buzunar mare.
  2. Puteți personaliza dimensiunea fontului: este posibil să măriți dimensiunea fontului din cărțile electronice, această opțiune fiind de mare importanță pentru persoanele care au dificultăți în a citi caracterele mici.
  3. Edițiile de cărți de citit digitale sunt nelimitate.
  4. Funcționalități suplimentare: în cărțile electronice, atunci când marcați un cuvânt, vă spune semnificația acestuia, îl traduce dacă citiți într-o altă limbă, vă arată sinonimele, antonimele și multe altele.
  5. Puteți să subliniați și să exportați: într-o carte electronică puteți exporta sublinierile în note digitale. De asemenea, dacă doriți, puteți vedea sublinierile altor persoane.
  6. Puteți include note cu contribuțiile dvs., puteți chiar să creați linkuri.
  7. Accesul la sursa originală: dacă v-ați obișnuit să exportați notițele și rezumatele din cărțile electronice în instrumente digitale, din aceste instrumente, fiecare subliniere lasă un link care vă permite să accesați sursa originală, iar când dați click pe el, se deschide aplicația de pe calculator și vă arată cartea pe pagina unde ați subliniat-o. Foarte utilă pentru a pune în context orice subliniere.
  8. Cărțile electronice sunt mai ieftine într-o librărie online.
  9. Sunt mai ușor de găsit: există unele cărți de citit care, din diverse motive (sunt vechi, epuizate, etc.) nu sunt disponibile în format tipărit, multe dintre acestea pot fi găsite rapid în format digital.
  10. Adaptare: vă opuneți la ceva ce, mai devreme sau mai târziu, va trebui să adoptați. În SUA, se citesc mai multe cărți de citit digitale decât cărți fizice. (W.M.)

Intră acum și în grupul de



Exit mobile version