Cauți un computer nou sau vrei să încerci un alt sistem de operare? Cum alegi dintre modelele diferite


Intră acum și în grupul de

În 2020, Apple a inițiat schimbări majore pentru Mac-urile sale. După 15 ani de utilizare a procesoarelor Intel, marca californiană a decis să își conceapă propriile cipuri, inspirate de cele utilizate în iPhone și iPad. Mai puternice decât până acum, Mac-urile se trezesc acum din starea de repaus instantaneu și, mai ales, consumă mult mai puțină energie. Prin urmare, acestea nu au fost niciodată mai atractive. Până în 2023, cu excepția MacBook Pro, întreaga gamă va avea cipuri Apple Silicon. Cum alegi, astfel, dintre toate modelele disponibile?

Apple MacBook Air M2: echilibrul perfect

Lansat în vara anului 2022, noul MacBook Air nu trece pur și simplu de la cipul M1 la cipul M2 (schimbările sunt destul de minime, de altfel, este în continuare o mașină super-puternică). Principala schimbare la această nouă generație este noul design, mult mai modern, cu un nou ecran mai mare (13,6 inci, cu notch), margini mai simetrice și revenirea portului MagSafe, plus două porturi USB Type-C. Extrem de plăcut de utilizat, este un computer de vis pentru persoanele care nu au nevoi extreme, cum ar fi editorii video. Durata de viață a bateriei este excepțională, depășind cu mult o zi întreagă de utilizare. Prețul este mai mare decât cel al MacBook Air M1 (sau chiar mai mic), dar, cu oferte speciale, este de departe Mac-ul pe care l-am recomanda celor mai multe persoane. Mai ales că designul său este construit pentru a dura.

Apple MacBook Pro 14: un laptop pentru profesioniști

Dacă doriți să cumpărați un Mac pentru o profesie creativă (video, foto, sunet), nu trebuie să ezitați: noile MacBook Pro  cu procesor M1 Pro sau M1 Max sunt cei mai buni aliați ai dumneavoastră. Acestea sunt computere high-end care, în ciuda faptului că se încadrează în gama populară, nu sunt destinate publicului larg. Puterea pe care o oferă este de așa natură încât doar o mică parte dintre utilizatori vor avea cu adevărat nevoie de ele, mai ales că aceste noi mașini sunt destul de groase pentru un laptop. Așadar, s-ar putea să fiți tentat de un MacBook Pro chiar dacă nu aveți nevoie de unul.

Apple face ca cel mai puternic MacBook Pro al său să fie disponibil în două dimensiuni, 14,2 și 16,2 inci. Ambele dispun de un ecran mini-LED cu un raport de contrast cu adevărat spectaculos și o rată de reîmprospătare maximă de 120 Hz. Aceste computere au o mulțime de porturi, inclusiv trei USB Type-C, unul dedicat încărcării MagSafe, unul HDMI, un slot pentru carduri SD și unul dedicat mufelor. Tastatura Magic Keyboard este extrem de frumoasă, la fel ca și trackpad-ul gigant. În ceea ce privește performanța, avem din nou mai multe opțiuni. MacBook Pro cu cipul M1 Pro sunt deja foarte puternice, iar cele cu cipul M1 Max sunt și mai puternice.

iMac M1: eleganță acasă

După ce și-a reînnoit o mare parte din gama de laptopuri cu un procesor M1, Apple a aplicat aceeași formulă la celebrul său computer de birou: iMac. Noul all-in-one al producătorului încorporează noul procesor in-house, dar și un splendid ecran de 24 de inci de 4,5K (4.480 x 2.520 pixeli) care vă va permite să vă jucați, să lucrați sau să vă distrați cu o calitate a imaginii cu totul inegalabilă pe piață. Explicăm totul în detaliu în recenzia noastră completă.

Pentru a înrăutăți lucrurile, această putere generoasă este găzduită într-un aparat estetic plăcut, cu un ecran extrem de subțire. Computerul ar trebui să se integreze perfect în decorul casei dvs. datorită celor șapte culori extrem de transparente. Abia dacă este mai mare decât un monitor de birou standard, dar are tot ce vă trebuie pentru a vă oferi o experiență aproape perfectă. Singurul său dezavantaj este că este puțin cam scump în versiunea de bază, care vine doar cu 256 GB de stocare și două porturi Thunderbolt/USB 4 (în USB-C). Cei mai pretențioși utilizatori pot trece la versiunea superioară, care oferă 4 porturi USB și evită jongleriile cu adaptoare. (W.M.)


Intră acum și în grupul de