Idei pentru a petrece mai mult timp împreună cu familia ta


Intră acum și în grupul de

În prezent, ne lipsește adesea timpul pentru a petrece timp de calitate cu copiii noștri. De fapt, între viața noastră profesională, viața socială, timpul de deplasare și treburile zilnice, este uneori dificil să combinăm totul și să ne satisfacem toate dorințele, cum ar fi să stăm cu familia și prietenii seara și să jucăm jocuri de societate precum Catan.

Veți vedea că este posibil să combinăm utilul cu plăcutul și că, de multe ori, copiilor le place să participe la sarcinile noastre zilnice, chiar și atunci când sunt foarte mici. De asemenea, calitatea este importantă. Indiferent că gătiți împreună sau jucați jocuri de societate precum Catan, uitați câteva idei pentru a petrece timp de calitate cu familia.

Gătitul: o activitate de familie

De obicei, celor mici le place să gătească și nu e de mirare! Gătitul reunește cele mai bune experimente, jocul cu aluatul, murdărirea și gustările cu bunătăți gustoase! În plus, poate fi un bun prilej nu doar de a vorbi și de a se distra, ci și de a-i învăța pe copii importanța consumului de fructe și legume, cum să taie cu cuțitul sau necesitatea imperioasă de a menține igiena personală – și în bucătărie! Ce veți găti astăzi cu copiii voștri?

Citiți împreună

Un bun prilej de a vă bucura să citiți împreună o poveste este acela de a încuraja interesul copiilor dumneavoastră pentru lectură, împărtășind în același timp cu ei o lume nouă și magică. Ce-ar fi să recitiți împreună cu ei una dintre poveștile dumneavoastră preferate de când erați mici?

Creați povești împreună

Mână în mână cu cea de-a doua propunere a noastră vine și aceasta: ce-ar fi să creăm povești împreună cu copiii? Nu ne referim doar la poveștile pe care le creați pentru cei mici, ci și la a scrie împreună o poveste, a desena una sau pur și simplu a recrea o poveste cu ajutorul păpușilor.

Jocuri de societate

Puteți organiza o seară în familie în care puteți juca diverse jocuri de societate precum Catan. În funcție de vârsta copiilor există diverse tipuri de jocuri de societate pentru care puteți opta. Pentru cei mici, puteți opta pentru Activity sau Nu te supăra frate, iar cei mai mari pot juca Catan sau jocuri de cărți precum Exploding Kittens.

Vizionați un film în familie

Și când spunem „urmăriți”, ne referim la urmăriți cu adevărat. Nu este suficient să vă puneți filmul și să navigați pe internet. Ideea este de a sta cu copiii, de a viziona filmul și de a comenta povestea, interesându-se de părerile și gândurile lor despre aceasta.

Practicarea sportului împreună

Relativ recent am vorbit despre importanța de a face sport în familie. Așa cum spunem mereu, voi sunteți oglinda în care se privesc copiii voștri și dacă voi faceți sport, vor dori și ei să facă! Găsește o activitate pe care să o poți împărtăși cu copiii tăi, de exemplu înot, fotbal sau ciclism și fă-ți timp pentru a face această activitate în familie. Nu vei regreta! Atât tu cât și copiii tăi veți face sport și vă veți distra de minune!

Uitați-vă la fotografii

Copiilor le place să se uite la poze și dacă este cu mama și tata, cu atât mai mult. Poți să le spui povești despre bunicii lor sau despre tine când erai mic, vă veți distra de minune!

Faceți meșteșuguri ca o familie

Păstrează tuburile de carton de hârtie igienică și vei vedea cât de ușor se pot distra cei mici! Dacă le dați o foarfecă, plastilină și hârtie colorată, vor crea o mulțime de animale și monștri în cel mai scurt timp! Știați că o cutie de conserve poate fi transformată într-un creion, iar o cutie poate fi un avion sau o mașină? Există multe opțiuni, cu puțină imaginație și cu lucrurile pe care le avem în casă, puteți crea multe meșteșuguri pe care să le faceți cu copiii: măști, pictați conuri de pin, faceți origami… Vei găsi milioane de idei pe internet!

Dansați și cântați

Dansul și cântatul sunt eliberatoare. Cântă muzică și lasă-te purtat de val. Bucurați-vă de sunet și de mișcare. Veți crea cu siguranță amintiri de neuitat împreună cu copiii dumneavoastră.

Excursii… chiar dacă sunt în parc

Excursiile nu trebuie să fie costisitoare și exagerate. O excursie în parc pentru a aduna conuri de pin poate fi o adevărată aventură atunci când îți place să petreci timp cu mama și tata. Creați aventuri împreună cu copiii dumneavoastră, chiar dacă ieșirea în familie este o excursie obligatorie la supermarket.

Jucați jocuri video împreună

Și da, nu puteam să nu menționăm jocurile video, pentru că copiii le adoră! Dar sugestia noastră este să vă jucați cu ei, pentru a afla ce jocuri le plac și cât timp petrec cu consola.

Creați cadouri

Pentru Crăciun sau pentru o zi de naștere, nu contează. Ideea este de a petrece timp împreună, creând ceva de dăruit unei persoane dragi. Nu-i așa că este o idee frumoasă? Acestea sunt doar câteva idei, dar suntem siguri că aveți deja în minte mai multe opțiuni! Indiferent de ceea ce decideți să împărtășiți cu copilul dumneavoastră, cel mai important lucru este să o faceți împreună! (W.M.)


Intră acum și în grupul de