Top 5 cele mai inedite mijloace de transport urban


Intră acum și în grupul de

Orașele din România au devenit din ce în ce mai aglomerate și congestionate, iar timpul destinat transportului dintr-un loc în altul, s-a mărit considerabil. Acest lucru, probabil,  te-a făcut să iei în considerare necesitatea de a-ți găsi mijloace alternative de transport, pe lângă taxi sau transportul public care au devenit din ce în ce mai costisitoare pe termen lung.

În ultimii ani, au apărut mai multe opțiuni de transport, fiecare cu propriile beneficii și dezavantaje. În acest articol, vei descoperi care sunt cele mai inedite și cool cinci mijloace urbane de transport. 

Iată 5 cele mai inedite mijloace de transport urban!

  1. Rolele, cunoscute și sub numele de patine inline (adică patine cu roți în linie), sunt o opțiune de transport urbană din ce în ce mai populară în rândul tinerilor. Acestea oferă o modalitate excelentă de a te deplasa rapid și sunt ușor de manevrat, dacă le-ai mai folosit în trecut. Ele sunt, de asemenea, relativ ieftine și necesită o întreținere redusă. Sunt excelente si pentru cei mici, deoarece cu o pereche de role de calitate vă puteți deplasa oriunde în oraș, la grădiniță, școală, job sau pentru a rezolva anumite probleme. Găsești astfel de produse pe net, inclusiv pe altex.ro. Principalul avantaj al rolelor este că nu cântăresc mult și sunt ușor de depozitat atunci când nu le mai folosești. Dezavantajul este că necesită un anumit nivel de exercițiu înainte, pentru a putea fi controlate corespunzător, astfel încât nu ar fi indicat să pornești la drum lung dacă ești începător.
  1. Longboardul, cunoscut și sub numele de skateboard lung sau placă lungă, este o altă opțiune viabilă de transport urban. Acesta este mult mai mare, ca suprafață stabilă, decât rolele, ceea ce îl poate face o alegere mai indicată dacă ești începător. Placa lungă este, de asemenea, mai confortabilă pentru plimbare, deoarece are o punte mai lată decât un skateboard clasic. Dezavantajul unui longboard este că poate fi mai greu de manevrat în spații înguste, datorită dimensiunii lui.
  1. Skateboard-ul este, deja, o opțiune clasică de transport urban. Plăcile de skateboard sunt, de obicei, mai ieftine decât plăcile longboard și vin într-o varietate de dimensiuni și forme. Dezavantajul este că pot fi mai greu de utilizat decât rolele sau plăcile lungi, datorită factorului de echilibru.
  1. Trotinetele clasice și cele electrice sunt cea mai recentă adăugare la opțiunile de transport urban. Trotinetele electrice sunt din ce în ce mai populare datorită companiilor care le pun la dispoziția utilizatorilor contra cost. Deloc ușoare și destul de greu de manevrat la început, sunt considerate, totuși, ideale pentru străzile orașului.
  1. Bicicletele sunt cea mai tradițională opțiune de transport urban. Ele sunt eficiente, practice și accesibile și sunt, de asemenea, excelente pentru a face, în același timp, sport și a te deplasa dintr-un loc în altul. Dezavantajul la utilizarea bicicletei constă în lipsa pistelor pentru biciclete din orașele din România și în faptul că șoferii din țara noastră nu sunt tocmai prietenoși cu bicicliștii în trafic.

În general, există o mare varietate de opțiuni de transport urban disponibile pe piață, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. De la role, la longboard sau la skateboard, de la trotinetă la bicicletă, există un mod de transport pentru oricine. Indiferent dacă ești în căutarea unei modalități eficiente de a te deplasa prin oraș sau a unei modalități plăcute de a face exerciții fizice, una dintre aceste opțiuni de transport urban îți va satisface cu siguranță nevoile. (L.M.S.)

sursa foto: pexels.com


Intră acum și în grupul de