5 sfaturi utile pentru amenajarea unei curți cu panouri de gard


Intră acum și în grupul de

Amenajarea curții presupune schimbarea și optimizarea suprafețelor, dar și împrejmuirea eficientă a acestuia. Panourile de gard sunt una dintre cele mai eficiente soluții de delimitare a spațiului, însă pentru ca acestea să asigure succesul amenajării este nevoie să ai în vedere câteva sfaturi utile, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

Crește valoarea proprietății prin soluția de împrejmuire aleasă

Atunci când optezi pentru panouri de gard pentru împrejmuire, unul dintre lucrurile care stau la baza alegerii ar trebui să fie ideea de investiție în viitor. Poți crește valoarea proprietății tale prin alegerea unui sistem de împrejmuire pe bază de panouri metalice sau pe bază de fier forjat, acestea fiind cele mai cunoscute tipuri de garduri care pot aduce și valoare proprietății.

Gardurile metalice oferă un aspect deosebit și o rezistență crescută, la fel și în cazul gardurilor din fier forjat. În ambele cazuri vorbim despre garduri durabile și de soluții care se pot personaliza în funcție de necesități.

Planifică din timp montajul

Este foarte important să ai în vedere planificarea etapelor de lucru, dar și a perioadelor de timp în care vei lucra. Alege să montezi gardul la temperaturi potrivite, dar și să optezi pentru produse calitative.

Stabilește în acest sens un buget care să îți permită să filtrezi produsele și să alegi ceea ce se potrivește, în funcție de planificarea ta. Poți de asemenea să discuți cu specialiști care să te ajute în ceea ce privește alegerile, pentru a lua cele mai bune decizii pentru gospodăria ta.

Pregătește terenul pentru împrejmuire

După ce ai ales tipul de panou de gard dorit, ar trebui să te ocupi puțin de pregătirea terenului, pentru a fi sigur că acesta permite lucrările pe care și le propui. Este nevoie de realizarea închiderii perimetrale provizorii, cu trasarea unor limite, cu ajutorul unei sfori. Aceasta trebuie să fie dreaptă, așadar te poți folosi de câteva cărămizi și stâlpi pentru a avea ghidaj în cazul montajului. De asemenea suprafața terenului trebuie să fie dreaptă, plană, pentru a nu te induce în eroare și pentru a permite realizarea corectă a închiderii perimetrale.

Planifică amenajarea peisagistică a zonei

Dincolo de montajul unui gard din panouri este important să ai în vedere și amenajarea zonelor din preajma acestuia. Un gard din panouri bordurate, spre exemplu, îți va oferi posibilitatea de a realiza ronduri cu flori sau jardiniere, deoarece nu închide zona și nu umbrește la fel de tare precum ar face-o un gard de tablă sau unul din lemn.

Alege materiale și accesorii de la același furnizor

Pentru a te obține rezultate optime este important să alegi panourile de gard, stâlpii și toate celelalte accesorii din același magazin, pentru că pe de o parte te vei putea delecta cu un aspect unitar al suprafețelor, iar în același timp s-ar putea să te bucuri și de prețuri mai mici, corelate cu ofertele magazinelor din care cumperi.

Panourile de gard sunt o soluție excelentă pentru a te bucura de cele mai frumoase și eficiente închideri perimetrale. Pentru a fi sigur că acestea se realizează în mod corect, optimizând întreaga curte, este important să alegi tipurile potrivite de panouri, dar și elementele adiacente care ar putea sta la baza compoziției amenajării. Alege produsele potrivite pentru tine și la nevoie solicită specialiștilor și alte sfaturi decât cele discutate anterior, tocmai pentru a fi sigur că totul va arăta bine în curtea ta! (B.L.)


Intră acum și în grupul de