Cele mai jucate tipuri de jocuri de noroc


Intră acum și în grupul de

Dacă judeci după ce vezi la televizor – mă refer mai ales la reclame – ai putea avea impresia că jocurile de noroc sunt omniprezente în România. La fel și dacă ieși în stradă – nu trebuie să te plimbi mult până să dai peste o sală de jocuri, o agenție de pariuri sau o reclamă care promovează un cazinou online. Conform unor cifre recente publicate de GfK și citate de jocresponsabil.ro, până la 15% din populația peste 18 ani a României joacă sau pariază, iar piața este în continuă dezvoltare. Să aruncăm, deci, o privire asupra care sunt cele mai populare forme de jocuri de noroc din România.

Loteria

Loteria este jocul de noroc cu cea mai lungă istorie în România și, probabil, și cea mai răspândită. Operat de stat, Loteria Română are o rețea enormă de agenții peste tot în țară și vinde, probabil, mii și mii de bilete în fiecare an, făcând loteria cea mai populară formă de jocuri de noroc din țară.

Și nu e de mirare, având în vedere acoperirea în mass media a sumelor puse la bătaie și a câștigurilor mari, dar și faptul că extragerile loto sunt televizate.

Pariurile

Unii susțin că pariurile sportive nu sunt neapărat o formă de joc de noroc, prin natura lor, ci mai degrabă o activitate unde participanții își pot folosi abilitățile de analiză pentru a prezice un rezultat sportiv, iar prin acesta să obțină sume de bani. Indiferent de natura activității, însă, serviciile de pariuri online din romania sunt reglementate la fel ca și celelalte jocuri de noroc, deci își au locul aici.

Majoritatea românilor sunt pasionați de sport, mai ales de fotbal, ceea ce este reflectat și de obiceiurile lor de pariere – sportul rege primește cea mai mare atenție atât la predicții cât și la casele de pariuri.

Numărul de pariori activi depinde, în mare măsură, de evenimentele sportive care se petrec într-o anumită perioadă. În timpul EURO 2021, unul dintre liderii de pe piața de pariuri din România a raportat până la 250,000 de pariuri individuale pe zi, cu o valoare medie de 40 de euro. Ne așteptăm la cifre similare sau mai mari anul acesta, în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

Jocurile de cazinou

La final, nu putem să nu menționăm jocurile de cazinou, în special jocurile de păcănele. În ziua de azi, aparatele de joc se găsesc peste tot – Loteria Română are aparate VLT în fiecare agenție, dar și agențiile de pariuri au câte un aparat-doi, și să nu mai vorbim de sălile de jocuri dedicate, foarte populare mai ales în mediul urban.

Jocurile de tip slot machine conduc detașat în preferințele jucătorilor, atât în lumea reală cât și online, mai ales unele titluri dezvoltate de firma bulgară EGT și cea austriacă Novomatic – ambele prezente atât la săli de jocuri cât și în mediul online. (O.L.)


Intră acum și în grupul de