Acasă Monden Cele mai frumoase cazinouri din Europa

Cele mai frumoase cazinouri din Europa


Intră acum și în grupul de

În ziua de azi, oricine poate să joace jocuri de noroc. E suficient să scoți telefonul din buzunar, să intri pe un cazinou online și ai imediat la îndemână nu doar o colecție enormă de jocuri, dar și un set de oferte de explorat.

Pe vremuri, însă, cazinourile însemnau mai mult decât bani jucați la cărți – erau un punct de întâlnire pentru înalta societate, în clădiri pe măsură. Deși nici de departe nu aveau gama și varietatea de jocuri din cazinourile online de azi, ele ofereau o atmosferă grea de egalat.



Am trecut în revistă aici cele mai frumoase cazinouri din România. Acum, să aruncăm o privire asupra celor mai frumoase cazinouri din toată Europa.

Cazinoul din Baden-Baden (Germania)

Documentele istorice arată că împăratul roman Marcus Aurelius Antoninus „Caracalla” a vizitat izvoarele de apă termală din Baden-Baden în timpul domniel sale (între 198 și 217, E.N.). Nu e de mirare, deci, că orașul a devenit o stațiune balneară, populară în special din prima jumătate a secolului XIX. Stațiunea propriu-zisă, Kurhaus, a fost construită de arhitectul Friedrich Weinbrenner în 1824. Clădirea avea și un cazinou, inclus cu scopul de a atrage turiștii francezi printr-o metodă inedită: ruleta.

Stațiunea din Baden-Baden a atras mulți turiști celebri, printre care și scriitorul rus Fiodor Dostoievski și celebra actriță germană Marlene Dietrich, care l-a numit „cel mai frumos cazinou din lume”.

Cazinoul din Wiesbaden (Germania)

Stațiunea balneară din Wiesbaden, renovat complet la începutul secolului XX, a fost proiectat de arhitectul Friedrich von Thiersch și, odată terminat, a fost numit „cea mai frumoasă stațiune balneară din lume” de către împăratul Wilhelm al II-lea. Clădirea construită în stil neo-clasic și Art Nouveau include mai multe săli de concerte și de evenimente, precum și celebrul cazinou din Wiesbaden care a atras zeci de mii de turiști în fiecare an.

Cazinoul din Veneția (Italia)

Sediul de iarnă a celebrului Cazinou din Veneția merită din plin titlul de „cel mai frumos cazinou din Europa”, poate chiar din lume. Clădirea în sine este străveche: este un palazzo numit Ca’ Vendramin Calergi construit la sfârșitul secolului XV pentru familia Loredan, mari susținători a artelor în Veneția, care au dat și doge (un fel de guvernator) orașului-stat în aceea perioadă.

Clădirea cu trei etaje are o fațadă construită în stil venețian, și deschidere către Canale Grande.

Palatul a avut mulți proprietari și mulți locatari, printre care și nobili, capete încoronate și artiști. Poate cel mai notabil este celebrul compozitor Richard Wagner, care a locuit de mai multe ori în palat. Azi, clădirea găzduiește Muzeul Richard Wagner în memoria sa.

În 1946, Ca’ Vendramin Calergi a fost cumpărat de Consiliul Local din Veneția, iar din 1959, a fost transformat în sediul de iarnă a Cazinoului din Veneția. Aceasta oferă jucătorilor o atmosferă unică nu doar prin arhitectura sa, dar și prin decorațiunile interioare opulente.

În concluzie

Dacă cauți o destinație de vacanță care îmbină minunile arhitecturale cu fiorul jocurilor de noroc, cele mai frumoase cazinouri europene vor fi, cu siguranță, alegeri memorabile. Și nu uita: poți oricând să verifici ofertele de acasă pe https://slotv.ro/ro/promotions și juca cu multitudinea de jocuri oferite, chiar și în timp ce te plimbi printre frescele palatelor sau stațiunilor de mai sus!


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version