Cum să alegi corect încălțămintea sport


Intră acum și în grupul de

Indiferent dacă ești o persoană care merge des la sală, face sport acasă sau practică un sport în mod activ, o pereche de încălțăminte sport este esențială ca să-ți asigure tot confortul de care ai nevoie, să te mențină în siguranță și să te ajute să ai o performanță mai bună. Atunci când alegi o pereche nouă de adidași de bărbați sau adidași de damă, e important să fii foarte atent ca perechea să îndeplinească niște criterii.

Ca să te ajutăm să alegi mai ușor și mai bine pentru tine, am adunat în acest articol o serie de factori la care să te uiți atunci când alegi o pereche nouă de adidași de bărbați sau pentru damă.

Pornește de la utilitatea lor. Acesta este primul pas. Pentru ce activitate sportivă îți cauți perechea de adidași pentru bărbați sau de damă? Pentru că sportul din sală este foarte diferit de tenis, de exemplu și ai nevoie de încălțăminte care să îți susțină cât mai bine piciorul, să îți protejeze ligamentele și musculatura. Gândește-te doar câtă presiune pui pe genunchi, de exemplu, atunci când alergi. Deci, dacă îți place să faci asta, ai nevoie de o pereche adidași de bărbați sau de damă cu o talpă profilată, cu un nivel mare de amortizare, adaptați pentru terenul pe care alergi. Pentru că și asta contează, una este să alergi pe asfalt, alta este să alergi pe pământ.

Iar dacă nu cauți încălțămintea pentru un sport anume, ci doar ca să te simți comod la plimbare și să ai ce purta la ținute casual și relaxate, atunci te poți orienta către o pereche de teniși Converse, de exemplu. Merg la orice, de la pantaloni, la fuste și sunt extraordinar de practici.

Un lucru este clar, indiferent de activitatea pentru care vrei încălțămintea: mereu, dar mereu, să alegi o pereche de adidași de calitate. Este foarte importantă atât pentru siguranța ta, pentru confort, atât termic, cât și la mers, dar și pentru bugetul tău. Poate că pare mult să dai câteva sute de lei pe o pereche de adidași, dar gândește-te că dacă alegi o pereche bună, din materiale de calitate, cu elemente și cusături zdravene, e posibil să le porți ani de zile. O talpă bună îți va reduce riscul de a face bătături și îți va oferi suportul de care ai nevoie. Ia un design interesant va reuși să scoată orice ținută din anonimat și să te facă să strălucești chiar și când ești încălțat cu ceva foarte comod.

Alege-ți o mărime pe măsurate, nu pe ghicite. Numărul potrivit este foarte important pentru confortul tău. Și știi bine că măsurile variază de la brand la brand, ba chiar și piciorul tău se poate modifica de la un an la altul. Așa că recomandarea este să îți măsori talpa piciorului de fiecare dată când alegi o pereche nouă de adidași. Cu atât mai mult dacă preferi să îți faci cumpărăturile online. Cum faci asta? Ia o bucată de hârtie suficient de mare și pune-o pe podea. Pune talpa pe hârtie, de preferat doar cu șosetă și trasează conturul tălpii tale. După ce ai făcut asta, ia un centimetru sau o ruletă și măsoară distanța dintre marginea de la călcâi și marginea de la degetul mare. Apoi tot ce ai de făcut e să verifici ca mărimea pe care o alegi să corespundă cu numărul de centimetri. Fiecare brand producător are câte un tabel de măsuri după care te poți ghida.

Cum spuneam și mai devreme, tipul de suprafață pe care vei practica sportul preferat este foarte importantă. Dacă joci tenis pe un teren cu zgură, vei avea nevoie de adidași cu talpă adaptată pentru suprafața asta. Dacă joci fotbal pe pământ sau gazon, e important să alegi adidași cu crampoane, care să îți permită să alergi și să faci tot felul de fente fără grija că vei aluneca. Dacă îți plac plimbările în natură și drumețiile, ai nevoie de o pereche de încălțăminte cu o talpă foarte aderentă. În acest caz recomandăm să fie chiar o pereche de adidași tip gheată, ca să îți ofere și o extra stabilitate pe terenuri abrupte.

Desigur, bugetul este și el foarte important, dar cu cât îți faci calculele mai bine, cu atât vei fi mai fericit cu alegerea pe care o faci. Verifică bine oferta online, ca să te asiguri că obții cea mai bună calitate, la cel mai bun preț.

Așadar, este foarte important să alegi cât mai corect o pereche de adidași, ca să te bucuri cât mai mult de sportul pe care îl practici și să fii în perfectă siguranță. Deci pornește de la tipul de activitate, verifică bine materialele, talpa, fă-ți corect măsurătorile și, eventual, citește recenzii de la alți clienți despre modelul alea. Astfel te asiguri că faci o alegere bine informată și că te vei bucura cât mai mult timp de perechea de a


Intră acum și în grupul de