Faţetele dentare, o soluție minim invazivă pentru un zâmbet perfect


Intră acum și în grupul de

Vreţi să aveţi o dantură frumoasă, însă tratamentele uzuale nu se pot aplica contextului dumneavoastră dentar? Atunci puteţi apela cu încredere la aplicarea fațetelor dentare, o procedură stomatologică minim invazivă. Descoperiți mai multe informații despre acestea în cele ce urmează:

Ce sunt faţetele dentare?

Faţetele dentare sunt reprezentate de o lucrare dentară estetică şi protetică fixă, extrem de subţire, cu rol protector şi de mascare a imperfecţiunilor dinţilor. Acestea vor îmbunătăţi aspectul general al danturii, sporindu-vă încrederea în sine prin obţinerea unui zâmbet perfect. De regulă, sunt adoptate pentru dinţii frontali. Aceste lucrări dentare sunt realizate din ceramică presată şi prezintă avantajul de a oferi un aspect natural dentiţiei.

Când este recomandat să apelaţi la faţetele dentare?

Veţi alege să vă montaţi fatete dentare atunci când aveţi smalţul dentar ciobit sau când vă confruntaţi cu pete pigmentare severe. Veţi obţine un zâmbet frumos, uniform şi cu aspect natural, printr-o procedură simplă şi fără durere. Întreţinerea faţetelor dentare nu presupune mari schimbări în igiena orală zilnică, însă impune atenţie acordată alimentaţiei şi băuturilor consumate. De asemenea, controalele periodice sunt obligatorii, astfel putându-vă bucura de faţetele dentare pentru cât mai mult timp.

Contraindicaţiile faţetelor dentare

Există şi contexte în care nu se poate apela la aplicarea faţetelor dentare. Dacă obişnuiţi să scrâşniţi din dinţi, aveţi plombe foarte mari, dentiţia are o poziţionare înghesuită, dacă dinţii vi se întâlnesc cap la cap sau aveţi o dantură foarte fisurată şi crăpată, atunci faţetele dentare nu reprezintă o soluţie pentru dumneavoastră.

Soluţii alternative pentru dantura dumneavoastră

Dacă faţetele dentare nu se pot constitui într-o soluţie pentru dinţii dumneavoastră, atunci apelați cu încredere la un cabinet stomatologic pentru a stabili împreună cu medicii specialişti care sunt tratamentele şi tehnicile la care puteți apela. Astfel, pentru un dinte cu smalţul crăpat sau ciobit, este posibil ca medicul specialist să recomande aplicarea coroanelor dentare. Acestea vor avea rolul de a se constitui într-un înveliş frumos şi calitativ pentru dintele dumneavoastră. În cazurile severe, în care pulpa dintelui a fost afectată şi rădăcina a fost distrusă, implantul dentar se va constitui în alternativa cea mai bună şi de durată.

Implantul dentar prezintă avantajul de a avea o durată foarte lungă de viaţă şi nu necesită intervenţia asupra dinţilor învecinaţi. În cazul anomaliilor de postură, în care dinţii sunt rotiţi sau foarte aglomeraţi, tehnicile şi metodele specifice ortodonţiei vor avea rolul de a restabili postura normală şi ocluzia sănătoasă, ulterior putând fi aplicate şi faţetele dentare. Indiferent care este specificul cavităţii orale şi care sunt problemele întâmpinate, specialiştii în stomatologie vor găsi întotdeauna soluţia potrivită pentru dumneavoastră.


Intră acum și în grupul de