Manichiura de toamnă 2023: top 10 idei


Intră acum și în grupul de
Young woman in a knitted white sweater holds an orange-gold autumn leaf in her hands. Woman with beautiful manicure lies on the yellow leaves in the park. Focus on female hands with an autumn leaf.

Toamna este sezonul transformării! Frunzele își schimbă culoarea, oamenii modifică garderoba, iar manichiura ta capătă un nou aspect. În acest anotimp persistă atât culorile calde cât și reci, nuanțele profunde și accentele ruginii. Natura devine o adevărată capodoperă artistică care inspiră și dă naștere creațiilor noi, iar pentru a intra cu dreptul în sezonul multicolor, te îndemnăm să începi în primul rând cu manichiura, alegând un model care să te binedispună și să-ți ofere emoții pozitive. 
Ținând cont de ultimele tendințe în materie de unghii cu gel de toamnă, am alcătuit un clasament ce include top 10 idei pentru o manichiură stilată și atractivă în anul 2023. 

1. UNGHII MULTICOLORE
Dacă ești în plin sezon și încă nu te poți hotărî ce culoare să-ți pui pe unghii, atunci avem o veste bună pentru tine! Toamna este în vogă modelul multicolor, așa că te poți răsfăța la maxim, creând un design ce implică mai multe nuanțe. Recomandat este să optezi între o culoare întunecată, una medie și una mai deschisă, spre exemplu: verde smarald, gri și bej.

2. FOLIE AURIE

Inspirați de nuanțele tomnatice, specialiștii în nailart au stabilit că folia aurie este un trend în materie de unghii de toamnă pentru anul 2023. Avantajul ei este că o poți aplica pe orice culoare aleasă și poate fi un element definitoriu al unui design complex. Folia, fie atașată integral sau în bucățele mici abstracte, poate adăuga delicatețe și eleganță manichiurii, devenind o transpunere a dansului frunzelor aurii.

3. EFECT MAT

Îndrăzneț, de impact, original – aspectul mat uimește prin simpla prezență! Deși nu te-ai gândit niciodată la asemenea comparație, experții în domeniu ne asigură că anume manichiura cu finisaj mat regăsește perfect stilistica sezonului de toamnă. Nuanțele mate profunde se asortează perfect cu ceața care predomină în anotimpul tomnatic. Acestea pot fi asortate în paralel cu accente strălucitoare, iar în acest fel vei reuși să creezi simfonia perfectă dintre particularitățile acestui anotimp.

4. NUANȚE DE MARO

În categoria modele unghii toamna este extrem de întâlnită manichiura în nuanțe de maro. Nu există o perioadă din an mai favorabilă pentru asemenea abordare îndrăzneață. Dar oare de ce? Această gamă cromatică încadrează perfect motivele tomnatice – pământul ud, frunzele uscate, grâul copt.
Așa că, să nu-ți fie frică să experimentezi! Noi, echipa MAKEUP te îndemnăm să le încerci pe rând. Începe cu bej, caramel sau cappuccino, apoi continuă cu maro, ciocolatiu și chiar cafeniu.

5. METALLIC MULTICHROME

Definiția termenului de multicrom se reduce la trecerea dintr-o culoare metalică la altă culoare metalică. Ca să înțelegi mai ușor ce este și cum are loc acest proces, atunci gândește-te la manichiura cat eye. Tehnica constă în aplicarea unui magnet deasupra unghiei, care modifică astfel traiectoria culorii. Cu această metodă poți obține două tranziții ale aceleiași culori, despărțite de o rază luminoasă. Pentru un efect original, îți recomandăm să optezi pentru nuanțe tomnatice îndrăznețe precum bordo, portocaliu sau verde.

6. NEGRU REFLECTORIZANT

Pentru personalitățile mai curajoase și îndrăznețe, cărora nu le este frică de provocări în ceea ce privește unghii cu gel de toamnă, specialiștii în manichiură recomandă alegerea un negru reflectorizant. Această nuanță se diferențiază de versiunea originală prin compoziția și efectul oferit. În cazul dat, negrul își schimbă aspectul la interacțiunea cu lumina sau blițul. Totul se datorează particulelor din compoziția lacului, care reflectă lumina și o dispersează, creând efectul de unghii super strălucitoare. Un astfel de gel miraculos poți comanda de pe site-ul makeup.ro , care îți oferă o gamă sortimentală mare și prețuri atractive!

7. STAMPING

Un alt termen provenit din limba engleză ne spune că putem personaliza manichiura prin aplicarea unei ștampile cu desenul dorit. Poți opta pentru elemente individuale precum frunze în diferite forme, sau poți alege un model total abstract. Tot ce trebuie să faci este să aplici vopsea peste paleta cu desen, să tragi o linie fermă pentru a elimina excesul de produs, apoi să aplici ștampila pentru a imprima modelul. În a doua fază vei stabili pe ce unghie vrei să faci designul, iar urmărind poziția corectă, să suprapui ștampila pe unghie, asigurându-te că desenul se încadrează perfect.

8. FRENCH NAILS

Un clasic care nu-și pierde farmecul indiferent de anotimp! Manichiura franțuzească este un must-have pentru sezonul de toamnă, mai ales în 2023, când femeile îndrăznesc să spargă stereotipurile, alegând nuanțe neobișnuite pentru french. Designul minimalist pentru unghii de toamnă înseamnă un contur subtil în nuanțe precum cafeniu, portocaliu, verde, galben, auriu sau orice altă culoare ce întrunește stilistica sezonului în cauză.

9. MODELE 3D
O alegere destul de neobișnuită care va atrage atenția multor persoane este modelul 3D. Te gândești cum poți să transpui elementele toamnei în manichiura ta, atunci cea mai simplă opțiune este PLOAIA! Exact, poți să adaugi picături în relief, evidențiind astfel tipologia anotimpului ploios. Această tehnică va aduce personalitate manichiurii, dar și un farmec aparte. Același procedeu îl poți face folosind și elemente precum frunze, fructe sau flori.

10. FRUNZE

Doamnele romantice care iubesc stilul clasic se vor bucura atunci când vor afla că frunzele de orice fel sunt la modă în ceea ce privește modele unghii toamna în 2023. În funcție de preferințele personale poți combina culori calde, reci, saturate sau contrastante, pe fundalul cărora să adaugi o frunzuliță delicată. La acest capitol ai libertate totală, poți desena manual, poți crea un model tip schiță folosind gel cu efect de pânză, poți aplica un sticker sau de ce nu, o ștampilă cu modelul dorit.

Credem că topul nostru cu idei originale ți-a fost de ajutor, iar acum te vei simți încrezătoare să alegi un model care va face furori în această toamnă!


Intră acum și în grupul de