Mochetele – Alternativa mai ieftină, dar la fel de frumoasă a covoarelor


Intră acum și în grupul de

Covoarele au fost dintotdeauna un element ce oferă sentimentul de „acasă” oricărei locuințe. De la cele simple, până la cele de dimensiuni mari, cu modele abstracte ce acoperă la perfecție întreaga cameră, ele oferă un aspect elegant și îngrijit casei dumneavoastră. Dacă vă doriți să achiziționați o astfel de piesă de decor, dar nu știți de unde să începeți, rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vrem să vă ajutăm pe această cale și să vă vorbim despre mochete, alternativa mult mai ieftină a covoarelor, dar la fel de calitativă și frumoasă. Vă vom ajuta să alegeți materialul perfect, dar și să potriviți cel mai interesant model cu camera în cauză. Să începem!

               Mocheta este o alternativă tare inspirată, atunci când nu vă doriți să cheltuiți o avere pe un astfel de accesoriu. Majoritatea se vor diferenția de covoare prin modul de fabricație, și anume: veți găsi pe piață modele țesute sau croșetate. Modelele țesute oferă cel mai apropiat aspect de cel al covoarelor obișnuite și permit imprimarea și vopsirea în forme și culori atrăgătoare. Sunt netede, cu fire scurte și se îngrijesc ușor. Modelele croșetate, pe de altă parte, au un aspect mai special și se regăsesc într-o cantitate la fel de mare precum cele țesute. Aici depinde doar de propriile preferințe. Dacă vreți ca locuința dumneavoastră să aibă un aspect elegant și uniform, alegeți o mochetă țesută. Iar dacă vă doriți să adăugați un plus de stil și nonconformism, alegeți-o pe cea croșetată. Nu trebuie decât să vă hotărâți asupra modelului preferat, în concordanță cu design-ul interior al casei. Cât despre materiale, majoritatea covoarelor de acest fel vin în două categorii: din fibre naturale și din fibre sintetice. Fibrele naturale, precum bumbacul sau lâna, sunt alegerea perfectă pentru dormitor, living și camera copilului. Pe când cele sintetice, precum polipropilena, se vor potrivi de minune în baie, bucătărie și pe hol, fiindcă nu absorb umezeala și previn apariția mucegaiului. Iar acum că ați aflat caracteristicile de bază ale acestui tip de covoare, continuăm cu modelele potrivite pentru fiecare încăpere.

               Camerele dintr-o locuință redau cel mai bine sentimentul de confort atunci când sunt decorate cu un covor. Și cum mochetele sunt alternativa mai accesibilă a covoarelor obișnuite, și ele vor reuși să se ridice la aceleași performanțe, într-un buget mult mai mic. Pentru dormitor, de exemplu, se va potrivi de minune un astfel de covor ieftin din fibre naturale. Puteți alege un model cu fire lungi sau medii în culori uni, sau un model abstract, pentru camerele moderne. Dacă design-ul interior se remarcă prin accentele de lemn, atunci puteți alege chiar și un covor cu model tradițional. Astfel, veți intensifica aspectul rustic și montan al dormitorului și vă veți simți ca într-o cabană în pădure. Pentru camera copilului puteți alege tot varianta din bumbac sau lână, însă cu fire scurte de această dată, pentru a evita orice pată nedorită. Acestea se curăță ușor și sunt o alternativă foarte facilă. Și pentru că firele sunt de dimensiuni mici, ele pot fi și pictate cu personajele preferate din desene sau cu modele liniștitoare pentru micuții prichindei. Există o mulțime de culori și idei din care puteți alege. Pentru biroul de acasă, cel mai potrivit covor va fi cel cu model abstract. Așa, vă veți simți inspirat și gata de muncă ori de câte ori îl vedeți, plus că va proteja podeaua împotriva zgârieturilor cauzate de scaun.  Și cum toate aceste camere vor ieși în evidență numai cu ajutorul mochetei din fibre naturale, holul, baia și bucătăria pe de altă parte, se vor remarca datorită fibrelor sintetice. Pentru aceste trei încăperi, puteți alege fără griji covorul din polipropilenă, ce se curăță ușor și previne orice murdărie. În hol, un model simplu într-o singură culoare va fi alegerea perfectă pentru o energie calmă atunci când pășiți în casă. În baie, un model abstract, de exemplu cu norișori sau bule de săpun, va face ca momentele de spa de acasă să vă relaxeze mai presus de toate. Iar în bucătărie, un model tradițional, sau poate chiar cu specific culinar (cu fructe și legume pictate manual) vor întregi aspectul camerei și vă vor inspira la cele mai gustoase bucate. Acum, tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți design-ul preferat și să asortați covorul după bunul plac.

               Iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum vă simțiți inspirat să alegeți cele mai frumoase covoare pentru locuința dumneavoastră. Nu ezitați să navigați mediul online pentru mai multe recomandări. Vă dorim happy shopping!


Intră acum și în grupul de