Oglinzi de baie potrivite pentru locuința ta


Intră acum și în grupul de

Dacă intenționezi să-ți renovezi sau să redecorezi baia în curând, probabil că vei avea nevoie de o nouă oglindă. Aceasta este o alegere dificilă de făcut, deoarece va trebui să iei în considerare dimensiunea, forma și tipul care îți place mai mult. Majoritatea oamenilor ar putea să nu se oprească o clipă să se gândească la ce oglinzi sunt potrivite pentru o baie. Dar adevărul este că oglinzile de baie trebuie să aibă design și caracteristici specifice pentru a fi sigure pentru utilizare.

O oglindă de baie este unul dintre elementele principale de care baia ta pur și simplu nu se poate lipsi, alături de chiuvetă, duș și cadă. Baia ta este pur și simplu incompletă fără ea. În mod tradițional, oglinda de baie ar fi poziționată direct deasupra chiuvetei, cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil din cauza aspectului camerei tale. Ca urmare, este posibil să fii nevoit să poziționezi oglinda în altă parte sau să o încorporezi într-un dulap de baie.

Indiferent de tipul pe care îl alegi, o oglindă este esențială pentru o baie, fie că este vorba de aplicarea machiajului, de verificarea aplicării pastei de dinți sau de ajustarea finală a părului atunci când ieși în oraș. Continuă să citești pentru a afla ce tip de oglindă se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

De ce ai nevoie de oglinzi de baie

O baie este incompletă fără o oglindă și servește mai multor scopuri dincolo de a te ajuta să arăți cât mai bine sau de a te pregăti pentru ziua următoare. O oglindă poate juca și rolul său în a face încăperea să pară mai mare, reflectând lumina și spațiul din jur. Aceasta formează o iluzie optică de extindere a băii și oferă mai multă lumină naturală, făcând astfel spațiul să pară mai mare.

Trecând peste asta, totuși, îți poți imagina cum ar fi să nu ai o oglindă? Ajută atunci când te speli pe dinți, te machiezi și îți fixezi coafura. Este un obiect vital pentru fiecare baie.

Poți folosi oglinzi normale în baie?

Poți. Totuși, depinde de cât de des este folosită baia ta și de cât de mult abur sau umiditate se creează în timpul utilizării zilnice. Băile, în special cele cu duș, vor fi umede și vor dezvolta o cantitate considerabilă de abur care poate deteriora oglinda în timp dacă nu este rezistentă la umiditate. Atunci când este folosit într-o baie, cadrul unei oglinzi obișnuite se poate deteriora împreună cu oglinda în sine.

Utilizarea oglinzilor din sticlă securizată

Unii oameni care își renovează casa sau își construiesc una nouă de ce se  face atâta tevatură în jurul sticlei temperate. Este simplu. Totul se reduce la standardele de siguranță. Aceste linii directoare precizează că oglinzile de baie trebuie să fie din sticlă securizată (cunoscută și sub numele de temperată).

Acest tip de sticlă suferă un proces de întărire chimică. Acest lucru o împiedică să se fractureze în mii de cioburi mici atunci când se rupe. Sticla securizată poate rezista, de asemenea, la schimbările de temperatură, ceea ce o face ideală pentru o baie, în care temperatura și nivelul de umiditate fluctuează constant. Folosirea sticlei temperate te ajută să te menții în siguranță pe tine și familia ta.

Alegerea dimensiunii oglinzii

Acum că știi să cauți o oglindă din sticlă securizată, este timpul să alegi o dimensiune. Asigură-te că măsori spațiul din jurul unde dorești să montezi oglinda. Acesta este de obicei deasupra blatului sau chiuvetei din baie. Pentru un aspect și un design plăcut, vei dori să selectezi o oglindă care este cu câțiva centimetri mai scurtă decât blatul tău sau de aceeași lungime ca aceasta.

Decizia ta se rezumă la preferințele personale, dar designerii de interior recomandă să nu alegi o oglindă care să fie mai lată decât marginile tejghelei. În ceea ce privește înălțimea, măsoară câțiva centimetri deasupra capului, astfel încât să ai suficient spațiu pentru a-ți vedea reflexia.

Selectarea unui stil de oglindă

Există multe stiluri de oglindă din care să alegi. Poți alege o oglindă montată pe perete, decorativă, cu formă unică sau reglabilă, pentru a numi doar câteva opțiuni. În general, ar trebui să alegi o oglindă care se potrivește temei și stilului general al băii tale.

De exemplu, dacă folosești corpuri metalice în baia ta, poți alege o oglindă de perete din alamă care să se potrivească cu tema decorativă. Odată ce știi că respecți regulile de siguranță, alegerea unei oglinzi pentru baia ta se rezumă la a-ți urma stilul personal.

Acum că știi ce oglinzi sunt potrivite pentru o baie, poți selecta forma, stilul și dimensiunea perfecte pentru a se potrivi cel mai bine spațiului tău. Găsești online o mulțime de modele disponibile din care să o alegi pe cea care te încântă mai mult. Privește-te zilnic în ea și simte-te mai încrezător în fiecare zi!


Intră acum și în grupul de