Rutina de beauty ideală: alcătuieşte-o rapid


Intră acum și în grupul de

Rutina de beauty ideală este rapidă, uşor de pus în practică şi se poate adapta oricărui tip de buget. Ai nevoie de doar câteva produse de bază pentru o rutină bine pusă la punct, pe care le poţi achiziţiona uşor, din farmacie sau chiar online. Astfel, îţi vei putea îngriji tenul în doar câteva minute, atât dimineaţa, cât şi seara.

Iată cum poţi alcătui rapid rutina de beauty ideală:

Demachiant

Demachiantul este primul produs pe care ar trebui să îl alegi pentru rutina de beauty, fie că te machiezi des sau rar. Acesta este foarte util pentru a îndepărta atât produsele de make-up, cât şi SPF-ul. Spre exemplu, un SPF mineral, pe bază de oxid de zinc sau dioxid de titan, trebuie îndepărtat cu ajutorul unui demachiant, deoarece un gel de curăţare este posibil să nu facă faţă.

Demachiantul se găseşte sub o mulţime de forme, de la cleansing balm şi până la apă micelară. Alege o variantă care funcţionează pentru tine, testată dermatologic, pe care să o poţi folosi atât pe ten, cât şi-n zona ochilor şi a buzelor.

Gel sau spumă de curăţare

Gelul sau spuma de curăţare te va ajuta să îndepărtezi impurităţile de pe față dimineaţa, dar şi seara, după demachiere. Dimineaţa, atunci când nu există urme de machiaj pe ten, este suficient să îţi speli tenul cu un astfel de produs, fără să mai foloseşti vreun demachiant. Seara, după demachiere, foloseşte un gel sau o spumă cu clătire, pentru a îndepărta eficient toate urmele de make-up şi SPF.

Toner sau ser de hidratare

Hidratarea este un proces esenţial în orice rutină de beauty, indiferent de tipul de ten. Pielea are nevoie de hidratare, atât din interior, cu ajutorul unui stil de viaţă sănătos, cât şi din exterior, cu ajutorul unei creme potrivite. În ziua de azi, ai o mulţime de variante din care să alegi. Poţi opta pentru un toner, un ser, o cremă sau un gel hidratant, în funcţie de tipul tău de ten şi de textura preferată.

Creme cu ingrediente active

Printre cele mai populare ingrediente active se numără vitamina C, niacinamida, retinolul, acizii AHA şi acizii BHA. Acestea targeteaza direct anumite probleme ale tenului, precum apariţia ridurilor fine sau lipsa de luminozitate. De obicei, cremele cu ingrediente active se aplică seara, ca ultim pas în rutina de beauty sau înainte de hidratarea tenului. Există şi ingrediente active ce se pot folosi în rutina de dimineaţă, înainte de SPF, precum niacinamida sau vitamina C.

Ca să alegi corect crema sau cremele cu ingrediente active pentru tenul tău, cere sfatul farmacistului sau al medicului.

SPF

Razele UVA/UVB sunt responsabile pentru o mulţime de probleme ale pielii, de la îmbătrânire prematură şi până la pete pigmentare. De aceea, crema cu SPF este un must-have în orice tip de rutină de beauty. Aceasta se aplică în rutina de zi, în cantitate generoasă, ca ultim pas. Aplică SPF-ul înaintea machiajului şi aşteaptă cel puţin 10-15 minute înainte de a continua să aplici alte produse, precum fondul de ten sau pudra.

Îngrijirea danturii

Rutina de beauty trebuie să includă şi îngrijirea danturii, nu doar a pielii. Optează pentru o periuţă electrică ca să obţii cele mai bune rezultate. În general, cu o periuţă electrică, periajul durează cel mult două minute, timp suficient pentru a curăţa corect întreaga dantură.

Foloseşte periuţa electrică ca prim pas în rutina de beauty, înainte de curăţarea fetei dimineaţa. Astfel, orice reziduuri de pastă de dinţi se vor curata uşor, cu ajutorul produsului pentru ten ales de tine.

Ca să îţi îngrijeşti dintii corect, nu uita să schimbi capetele pentru periuţa electrică odată la 3 luni.

Rutina de beauty ideală nu trebuie să fie complicată. Optează pentru produse de bază, precum demachiantul, gelul de curăţare şi crema cu SPF, astfel încât să ai grijă de sănătatea tenului tău. Ca rutina să fie completă, ţine cont şi de îngrijirea danturii, cu o periuţă electrică, aţă dentară şi apă de gură.


Intră acum și în grupul de