CRBL se alatura demersului „Uniti pentru drepturile artistilor”, initiat de eurodeputatul Petru Luhan


Intră acum și în grupul de

Noi artiști se alătură campaniei “Uniți pentru drepturile artiștilor”, dornici sa își susțină interesele în Parlamentul European si sperând ca prin implicarea lor sa aducă o contribuție semnificativa la schimbarea legislației europene, care se va aplica implicit si în Romania. CRBL a decis să susțină demersul europarlamentarului PDL de Suceava, Petru Luhan, care dorește alinierea drepturilor artiștilor romani la cele ale artiștilor din Uniunea Europeana.

luhan si artistii 2

Eurodeputatul democrat-liberal a ascultat nemulțumirile, dar si obiectivele fiecărui artist si este convins ca împreuna vor reuși sa reglementeze statutul artiștilor: “Pe măsura ce discut cu artiștii romani îmi dau seama mai in detaliu de diversitatea problemelor acestora. Cred ca suntem o echipa puternica, care vom pleda pentru drepturile tuturor artiștilor din Romania, nu doar pentru cei prezenți in Parlamentul European la conferința”, a declarat Luhan.

Incantat ca exista posibilitatea sa își expună problemele cu care se confruntă, CRBL declară: “Trăiesc o bucurie in aceste zile luând la cunoștința de inițiativa lui Petru Luhan. Mă alătur demersului lui si susțin alături de un grup compact de colegi artiști ideea adoptării unui pachet de legi pentru protejarea drepturilor de autor si drepturilor conexe si de ce nu, adoptarea unui sistem de pensii organizat pentru artiștii romani. Mă simt onorat ca port stindardul reprezentării culturii romanești acum si la nivel european. Aștept cu nerăbdare dezbaterile alături de colegii mei şi de specialiști europeni în domeniu.” “A cânta înseamnă a suferi, dar eviți/ A face muzica e un lux, nu cred cǎ ţi-l permiți”, a mai adăugat artistul.

In data de 19 iunie a.c. se va organiza la Bruxelles, in cadrul Parlamentului European, conferința privind Reglementarea statutului artiștilor in Uniunea Europeana, in cadrul căreia si artiștii romani vor pleda pentru drepturile lor.

Conferința va imbraca forma unei dezbateri si va reuni reprezentanți ai Comisiei Europene, europarlamentari, reprezentanți ai unor sindicate de artisti din Uniunea Europeana si juriști specializați in drepturi conexe ale artiștilor.

Romania va fi reprezentata de o parte dintre cei mai celebri artiști ai săi, printre ei se număra: Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Gheorghe Turda, Sofia Vicoveanca, Toni Grecu, Dinu Iancu Salajanu, Laurentiu Duta, Tibi Scobiola, Smiley, Connect-R si Andreea Banica.


Intră acum și în grupul de