Zi istorica pentru artistii romani. Vezi ce a propus eurodeputatul Petru Luhan la finalul dezbaterii din PE


Intră acum și în grupul de

Crearea unui fond de mobilitate pentru artişti pentru facilitarea promovării valorilor culturale atât la nivel  european şi fonduri europene pentru toate categoriile de artişti şi crearea unui număr unic de asigurare socialǎ, valabil pe viaţǎ, care sǎ conţină informaţii legate de contractele avute şi afilierea la sistemul naţional de asigurare socialǎ.

Asta a propus eurodeputatul PDL de Suceava, Petru Luhan, la finalul dezbaterii privind drepturile artiştilor în UE pe care a organizat-o, miercuri, în PE şi la care au participat artiştii români. El consideră că un astfel de sistem ar facilita transferul drepturilor de securitate socialǎ dobândite în diferite state membre de-a lungul vieţii.

luhan si artistii 3

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului Petru Luhan, la conferinţa pentru reglementarea statutului artiştilor în Uniunea Europeană pe care a organizat-o în Parlamentul European au participat reprezentanţi ai artiştilor din mai multe ţări membre ale Uniunii Europene, iar România a fost reprezentată de Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, CRBL, Andreea Bănică, Laurenţiu Duţă, Dinu Iancu Sălăjanu, Tibi Scobiola şi Toni Grecu.

Sursa citată menţionează că Alexandru Arşinel a fost încântat de posibilitatea stabilirii exacte a statutului artistului şi de creare a unui fond european pentru artiştii aflaţi în suferinţă la care să poată avea acces pentru tratamente.

luhan si artistii 1

La rândul său, CRBL a spus că îşi doreşte recunoaşterea drepturilor principale şi nu doar cele conexe pentru dansatori şi coregrafi şi a declarat că a fost emoţionat „mai ceva ca la BAC” în momentul în care a trebuit să ia cuvântul în Parlamentul European.

 luhan si artistii 2


Intră acum și în grupul de