Anca Lungu a ales deja numele pe care il va purta fetita sa. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

Anca LunguEntuziasmaţi maxim pentru faptul că în câteva luni vor fi părinţii unei fetiţe, ştirista Anca Lungu, suceveancă la origine, şi soţul său Ştefan, au decis ce nume va purta primul lor copil.

Printr-o postare realizată recent de frumoasa prezentatoare TV, înţelegem că noua membră a familiei Lungu se va numi Natalia.

Potrivit site-ului 121.ro, în limba română, numele Natalia a cunoscut o frecvenţă mare în secolul trecut, în prezent fiind întrebuinţat destul de rar. La baza numelui se află sintagma latină „natalis” – „ziua de naştere”, frecvent utilizată în Roma Antică pentru celebrarea personalităţilor sau a lucrurilor deosebit de importante. În panteonul creştin, Natalia are o altă semnificaţie, cea a Naşterii Domnului – Crăciunul, care în limba italiană este „Natale”, sau „Natali”. Astfel se explică numele martirilor, chiar şi în forma numelui la masculin. Sf. Mc. Natalie ce este celebrat în data de 30 mai.

În documentele româneşti, numele Natalia este găsit ca atestat destul de târziu, în anul 1680, scris şi sub formă de Nedelea. Se găsesc şi forme diminutive cum ar fi: Natalita, Talita, Lita sau Nati.

Reamintim că Anca şi soţul său Ştefan, s-au căsătorit anul trecut în Italia, la Castello Di Velona. Ştirista a aflat că se castoreste abia în ziua nunţii, pentru că logodnicul său i-a pregătit o mega-surpriză.


Intră acum și în grupul de