Indian Wells 2015. Simona Halep – Serena Williams: vineri, semifinală de cinci stele


Intră acum și în grupul de

Simona Halep, cap de serie numărul 3, o va întâlni, în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, pe liderul mondial, Serena Williams. Cele două se vor duela pentru a șasea oară.

Cel mai puternic meci de la Indian Wells, în care se vor întâlni singurele jucătoare rămase în competiție din top 10 mondial, va avea loc pe arena centrală. Semifinalele turneului sunt programate pentru vineri, zi în care meciurile încep de la ora 21.00 (ora României). Ora exactă a meciului dintre Halep și Williams urmează să fie anunțată ulterior de organizatori.

halep-williams

Simona Halep și Serena Williams vor avea un meci incredibil, având în vedere că sunt cele mai mari luptătoare din circuit și fiecare punct va fi jucat asemenea unuia decisiv. Într-un astfel de meci fiecare punct contează, iar Simona știe acest lucru. De altfel Halep declara, săptămâna această, că și-a propus ca niciodată să nu mai cedeze fără să fi luptat până la capăt.

Pentru Williams turneul este mai mult unul simbolic, o reconciliere istorică între ea și fanii de aici, în contextul în care liderul mondial a boicotat 14 ani la rând turneul după incidentul din 2001 (sora sa abandonase, din cauze medicale, înaintea meciului cu Serena, iar fanii le-au acuzat pe cele două de aranjamente). În primul tur, Williams a trecut de Monica Niculescu, 7-5, 7-5, despre care a spus apoi că este o luptătoare incredibilă.

Halep vs. Williams

De cinci ori s-au întâlnit până acum, iar Williams conduce cu scorul de 4-1. Poate cea mai impresionantă victorie din cariera Simonei a fost cea de la Turneul Campioanelor, atunci când a învins-o pe Serena cu scorul de 6-0, 6-2. La câteva zile distanță s-a impus americanca, scor 6-3, 6-0 și astfel a început o frumoasă rivalitate între cele două jucătoare de top. O singură dată au jucat în 3 seturi, chiar la prima întâlnire, în 2011, la Wimbledon, când Simona încă nu cunoscuse ascensiunea din ultimii doi ani.

Simona are un record incredibil în acest început de an: 19 (victorii) – 2 (înfrângeri, inclusiv cea din Fed Cup). Williams are un record de 12-0, cu tot cu evoluția de la Indian Wells.

Sursa: Romanialibera.ro


Intră acum și în grupul de