Rovana Plumb: România ar putea avea un salariu minim de nivelul UE


Intră acum și în grupul de

România ar putea avea un salariu minim comparabil cu cel din celelalte țări ale Uniunii Europene în anul 2018 sau 2019, după ce, în prealabil, vor avea loc mai multe creșteri succesive de salariu minim, a declarat marți ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb. Aceasta a mai spus că prima creştere salarială este programată pentru 1 iulie, anunţă Agerpres.

rovana plumb

„Potrivit Cartei Sociale a Uniunii Europene, salariul minim pe economie trebuie să reprezinte 50 la sută din salariul mediu pe economia statului membru respectiv. La nivelul țării noastre, vor avea loc în perioada următoare creșteri succesive de salariu minim, prima dintre ele fiind programată pentru data de 1 iulie anul curent, când salariul minim va crește de la 975 de lei, cât este în prezent, la 1.050 lei. Următoarea majorare este fixată pentru ianuarie 2016, când salariul minim va ajunge la 1.200 de lei, măsură de care vor beneficia 1,7 milioane de salariați, 30 la sută dintre aceștia provenind din mediul privat și restul din sectorul bugetar. În urma adoptării noului Cod fiscal și a noii Legi a salarizării, estimăm că am putea avea un salariu minim de nivelul Uniunii Europene în 2018-2019”, a afirmat Rovana Plumb, în cadrul Conferinței „Salariul, ultimul tabu?”.

Potrivit Ministrului Muncii, în România există, la ora actuală, mai mulți salariați decât pensionari, fiind vorba de 5.264.000 de persoane care se află în câmpul muncii, față de 5.000.000 de persoane retrase din activitate.

Sursa: Cotidianul.ro


Intră acum și în grupul de