Sâmbătă spre duminică trecem la ora de vară


Intră acum și în grupul de

În noaptea de sâmbătă spre duminică trecem la ora oficială de vară.

Ceasurile vor fi date înainte cu o oră, ora 3.00 va deveni ora 4.00, astfel că diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

Duminică, 29 martie, va avea 23 de ore și va fi cea mai scurtă zi din an.

ceas ora de vara

Ora oficială de vară este valabilă între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie.

Trecerea la ora oficială de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

Potrivit CFR Călători, trenurile de călători vor circula după ora actuală până în noaptea de 28-29 martie, ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. Astfel, 69 de trenuri, din care șase trenuri internaţionale, 26 InterRegio și 37 Regio aflate în circulaţie între 03.01 şi 04.00 (ora iarnă), vor ajunge la destinație la ora modificată, de vară.

Trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria vor circula normal, după orele trecute în mersul trenurilor, pentru că trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi şi în aceste state.

Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 4.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

Sursa: Cotidianul.ro


Intră acum și în grupul de