George Copos va fi eliberat condiţionat. Decizia este definitivă. Cum i-a convins fostul patron al Rapidului pe magistrați că își merită libertatea

George Copos va fi pus în libertate, după ce și-a ispășit o treime din pedeapsă. Potrivit unor informații, fostul patron al Rapidului a încercat să-l convingă pe judecătorul care îi analizează cazul susținând că a lucrat gratis în pușcărie, a scris mai multe lucrări științifice inovatoare, dar și că ar fi achitat integral prejudiciul.

George Copos avea de executat patru ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să nu fie aplicat un spor de pedeapsă, în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele “Loteria I” şi cel privind transferurile de jucători.

george copos

În 25 august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul “Loteria I”. În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie 2014, George Copos a fost găsit vinovat de implicarea în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz – Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Sursa: Evz.ro

loading...