George Copos, suspiciuni de plagiat la o carte scrisă în detenţie


Intră acum și în grupul de

Istoricul Cătălin Parfene a cerut Administrației Naționale a Penitenciarului să facă publică o lucrare științifică semnată de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o în perioada detenției.

Istoricul are suspiciuni de plagiat, întrucât teza respectivă are același nume cu lucrarea sa de master.

George Copos a fost eliberat condiţionat, miercuri, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani. Pedeapsa omul de afaceri a fost redusă şi ca urmare a faptului că acesta a scris mai multe cărţi pe perioada detenţiei.

gheorghe-copos-001

Potrivit lui Copos ar fi vorba despre cinci cărți, ” lucrări științifice pe teme care nu au fost abordate de specialiști și care au fost apreciate de profesori”, a declarat acesta după eliberare.

Două din cele cinci cărți au fost coordonate de un profesor universitar de la Facultatea de Istorie, Universitatea București, dr. Stelian Brezeanu, iar celălalte trei au ca temă principală turismul.

‘’Au fost doua coincidențe care mi-au atras atenția: titlul cărții, extrem de asemănător cu cel al tezei mele, și numele celui care a prefațat cartea, același profesor care a fost coordonatorul lucrării mele. În plus, nu înțeleg de ce această carte a lui George Copos, publicată în 2014, nu poate fi găsită nicăieri. Dincolo de aceste coincidente, nu acuz momentan pe nimeni’’, a declarat pentru Rl Cătălin Parfene.

Sursa: Cotidianul.ro


Intră acum și în grupul de