Ministerul Educaţiei demarează licitaţia pentru manualele şcolare de clasa a III-a


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei a început procedurile pentru derularea licitaţiei noilor manuale şcolare de la clasa a III-a, trimiţând caietul de sarcini şi documentaţia la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Adevărul că documentaţia va fi publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) cel târziu săptămâna viitoare. Pentru a evita întârzierile de la licitaţia de anul trecut pentru noile manuale şcolare de la clasa I şi clasa a II-a, ministerul a făcut de data aceasta câteva precizări. „Am solicitat celor care au redactat caietul de sarcini să formuleze cât mai exact cerinţele pentru a evita posibilitatea apariţiei unor eventuale contestaţii”, a declarat ministrul.

El a precizat că faţă de anul trecut, maximum trei manuale vor putea fi declarate câştigătoare, în loc de şase, „pentru a avea garanţia promovării unor manuale de calitate”. „De asemenea, am solicitat să intre în competiţie doar acele manuale care depăşesc la preselecţie un prag minim calitativ (echivalentul notei 8,50)”, a mai spus ministrul.

sursa: Adevărul.ro


Intră acum și în grupul de