Purtătoarea de cuvânt a lui Klaus Iohannis a demisionat


Intră acum și în grupul de

Tatiana Niculescu Bran, purtătoarea de cuvânt a lui Klaus Iohannis, a demisionat. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„Azi, 21 aprilie a.c., m-am retras din funcţia de purtător de cuvânt, de comun acord cu Preşedintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aş fi dorit-o. Voi susţine în continuare proiectul de ţară al domnului Preşedinte Klaus Iohannis, indiferent de raporturile mele profesionale cu Administraţia Prezidenţială”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

 tatiana-niculescu-bran

Într-un interviu acordat Gândul, imediat după ce Iohannis i-a propus funcţia de purtător de cuvânt, Tatiana Niculescu Bran, fost jurnalist BBC, susţinea că a acceptat postul „şi pentru colegii din presă”, mica sa „ambiţie” fiind  „să contribui cumva la restaurarea demnităţii şi a jurnalistului şi a credibilităţii presei„

„Pentru mine, instituţia purtătorului de cuvânt nu e atât o funcţie cât o meserie pe care eu sper să o fac bine şi nu mă duc la Cotroceni atât pentru preşedinte – care nu are nevoie de mine să fie un preşedinte bun –, ci mă duc şi pentru colegii din presă. Cunosc foarte bine viaţa unui jurnalist şi ştiu cât de important e să ai ştiri la timp, să ai ştiri adevărate, să ai ştiri verificate, să te şi simţi respectat şi preţuit. Mica mea ambiţie ar fi să contribui cumva la restaurarea demnităţii şi a jurnalistului şi a credibilităţii presei”, susţinea ea, pe 8 decembrie 2014.

Sursa: Gândul.info


Intră acum și în grupul de