LISTA olimpiadelor internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei, pentru care se poate echivala cu nota 10, o probă scrisă de la Bac


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei a publicat lista actualizată a olimpiadelor şi concursurilor internaţionale care pot fi echivalate cu o probă scrisă la Bacalaureat şi ai căror câştigători primesc burse de merit.

Elevii care au câştigat medalii la olimpiadele internaţionale de lectură, de lingvistică, de matematică, de fizică, de astronomie, la balcaniada de matematică, la olimpiada balcanică de chimie, dar şi la alte concursuri din lista publicată de Ministerul Educaţiei, vor primi burse de merit olimpic internaţional.

medalii

 

De asemenea, o parte din aceste olimpiade pot echivala proba scrisă la examenul de Bac cu nota 10.

Din ianuarie 2014, bursele acordate de stat sunt de 850 de lei lunar pentru medalia de aur sau premiul I, 637,5 lei pentru medalia de argint sau premiul al II-lea şi 425 de lei pentru medalia de bronz sau premiul al III- lea.

În noiembrie 2014, Ministerul Educaţiei a aprobat şi o listă a olimpicilor care vor primi burse de merit anul acesta. Este vorba de 181 de tineri de la licee de top din toată ţara, dar şi de olimpici care acum sunt studenţi, în România şi peste hotare.

Lista Olimpiadelor Si Concursurilor Internationale_bacalaureat 2015(1)

Sursa: Adevărul.ro


Intră acum și în grupul de