Klaus Iohannis amână numirea lui Daniel Horodniceanu la DIICOT. Președintele cere stenogramele audierii în CSM


Intră acum și în grupul de

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a cerut CSM stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, în cadrul căreia Daniel Horodniceanu a primit aviz pozitiv. pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT. Atunci, Horodniceanu cinci voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

klaus_iohannis___sibiu_11655700

„În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În comunicat se mai precizează că, prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa: Evz.ro


Intră acum și în grupul de