Alocaţiile copiilor au fost dublate. PNL a reuşit adoptarea amendamentului pe fondul lipsei deputaţilor PSD. La votul final PSD nu s-a mai opus


Intră acum și în grupul de

Reprezentații PNL au depus miercuri un amendament la un proiect de lege iniţiat de Guvern privind alocaţia pentru copii, care prevede majorarea alocaţiilor de la 42 de lei la 84 de lei şi care a fost apoi adoptat pentru că mulţi deputaţi PSD au lipsit de la şedinţă și astfel liberalii au reușit să obţină o majoritate în Camera Deputaților.

Imediat după vot, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a cerut pauză de consultări. După pauză, Neacşu a cerut în plen verificarea prezenţei deputaţilor, prin apel nominal, şi a susţinut că a constatat „cu neplăcută surprindere” că mulţi dintre deputaţi au ales să nu fie în sală, a explicat deputatul independent Remus Cernea.

Parc Universitate

După acest vot, parlamentarii PSD  şi reprezentanţi ai Guvernului nu au ştiu iniţial cum să acţioneze, dar ulterior, la votul final pe lege în Camera Deputaţilor nu a mai fost nici un vot împotrivă deşi PSD nu susţinuse iniţial propunerea.

Deputaţii au aprobat, miercuri, majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Au fost 332 de voturi pentru, două abțineri și niciun vot împotrivă.

Premierul Victor Ponta a spus, după votul înregistrat în plen, că vrea sprijinul Parlamentului, pentru ca această măsură să rămână în vigoare şi în continuare.

„Pentru acest an vom găsi resursele financiare, dar pentru anul 2016, resursele financiare trebuie găsite, pentru ca măsura aceasta să nu fie o simplă promisiune”, a precizat şeful Guvernului.


Intră acum și în grupul de