S-a modificat loteria bonurilor fiscale! Se vor acorda maximum 100 de premii


Intră acum și în grupul de

Loteria bonurilor fiscale va avea mai puțini câștigători. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind că la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maximum 100 de premii.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a propuse amendamente acceptate de deputați „pentru ca sumele câştigate de participanţii la loterie să fie mai consistente”.

bon fiscal

Astfel, conform modificărilor, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maximum 100 de premii.

Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional, scrie Mediafax în pagina electronică.

Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţei Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

În situaţiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfăşurare acesteia care nu vizează caracterul aleator al acesteia, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câştigătorilor în urma extragerii şi după desfăşurarea procedurilor.

Sursa: Cotidianul.ro


Intră acum și în grupul de