Absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie, până miercuri, la Evaluarea Naţională 2015


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, 15 iunie, şi până miercuri, 17 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a sunt aşteptaţi să se înscrie pentru susţinerea examenului de Evaluare Naţională, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

Prima probă va avea loc luni, 22 iunie 2015, la Limba şi literatura română, iar marţi, 23 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor susţine examenul scris la Matematică.

Rezultatele se vor afişa pe 26 iunie 2015, până la ora 16:00, urmând ca în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00, să fie depuse contestaţiile, conform calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015, publicat de Ministerul Educaţiei.

evaluare-nationala

În perioada 27 -29 iunie 2015 se vor recorecta lucrările celor care au depus contestanţii, iar pe 30 iunie 2015, se vor afişa rezultatele finale după contestaţii.

Admiterea in invatamantul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a (75%) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (25%). Elevii vor putea completa fisele de inscriere pentru licee, impreuna cu parintii si asistati de dirigintii claselor a VIII-a, in perioada 3-7 iulie. Fisele vor fi verificate de parinti in perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afisa in unitatile de invatamant gimnazial listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal. Cea de-a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia in zilele de 3 si 4 septembrie.

In perioada 9-11 iulie se vor face inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, iar in 6-8 iulie repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi.

 


Intră acum și în grupul de