Scăderea TVA se face în două etape: la 20% din 2016 şi la 19% din 2017


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii partidelor parlamentare propun, în urma discuţiilor tehnice de joi, ca noul Cod Fiscal să prevadă o  scădere a TVA în trepte, respectiv 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la începutul lui 2017, a precizat ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, deputatul UNPR, Eugen Nicolicea, la finalul întâlnirii de la Palatul Parlamentului.

El  a menţionat că au fost propuse mai multe amendamente la Codul Fiscal, acestea urmând să se constituie în amendamente la proiect.

„Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA în trepte – prima treaptă va fi de 20%, intrararea în vigoare odată cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 şi, după aceea, de la 1 ianuarie 2017, 19%”, a spus Nicolicea.

MOTIUNE - MAREA PACALEALA PDL-PSD - RESPINGERE

Potrivit senatorului UNPR Haralambie Vochiţiu, în urma consultărilor s-a decis şi ca scoaterea supraaccizei la alcool şi la carburanţi să fie prorogată până la 1 ianuarie 2017.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat la rândul său, cele două măsuri, reducerea TVA la 20% şi eliminarea supra-accizei.

„Am avut discuţii pe Cod Fiscal, s-a ajuns la luarea a două măsuri: TVA redus la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi eliminarea supra-accizei de la 1 ianuarie 2017”, a spus acesta.

Reprezentanţii partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis.

Din partea PSD au participat la consultări ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Liberalii au fost reprezentaţi de vicepreşedintele comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, şi de secretarul general Marian Petrache, iar UNPR de ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, şi de senatorul Haralambie Vochițoiu. UDMR a fost reprezentant de Iuliu Winkler, precum şi parlamentarii Erdei Doloczki Istvan şi Alexandru Vegh. ALDE l-a trimis la întâlnire pe vicepreşedintele Cătălin Beciu.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că lunea viitoare, de la ora 15:00, va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară în care se va dezbate și vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal transmisă de șeful statului, Klaus Iohannis.


Intră acum și în grupul de