Acord politic pe Codul Fiscal. Dragnea: TVA de 20% la 1 ianuarie 2016, 19% din 2017. Supra-acciza pe carburanti şi taxa pe stâlp, eliminate în 2017

Coalitia de guvernare si opozitia au convenit joi ca legea privind Codul Fiscal sa ramana in aceeasi forma care a fost adoptata initial, dar o serie de prevederi sa fie aplicate etapizat, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, TVA va scadea la 20% de la inceputul anului viitor, iar din 2017 va fi redusa la 19%. Supra-acciza pe carburanti va fi eliminata din 2017, la fel ca si taxa pe stalp, cu exceptia constructiilor speciale din Agricultura, scrie hotnews.ro.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale – Taxa pe stalp – va fi eliminat din 2017, cu exceptia celui aplicat constructiilor speciale din agricultura, pentru care taxa se elimina de la 1 ianuarie 2016.

liviu dragnea

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea a precizat ca, potrivit acordului dintre opozitie si putere, deficitul pentru 2016 sa fie sub 2% – „1,7 si ceva”.

Liderul PSD a subliniat ca mentinerea deficitului sub 2% va reprezenta si un semnal pentru partenerii internationali ai Romaniei, „pentru a usura negocierile pe care guvernul sigur le va avea cu acestia”.

Puterea si opozitia au convenit ca cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis asupra Codului Fiscal sa primeasca un vot final pana la sfarsitul saptamanii viitoare.