Trei zile de doliu naţional în urma tragediei dintr-un club din Bucureşti


Intră acum și în grupul de

Primul-ministru Victor Ponta a convocat ședință de guvern, pentru sâmbătă, 31 octombrie 2015, pentru declararea doliului național timp de 3 zile în urma tragediei din Club Colectiv din Bucureşti soldat cu 27 de morţi din 146 de răniţi.

incendiu club

Ceea ce urma să fie un eveniment de lansare a albumului trupei Goodbye to Gravity s-a transformat într-o tragedie, după ce focurile de artificii au aprins tavanul şi pereţii antifonaţi cu burete ai Clubului Colectiv. În câteva minute zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, iar aproape 200 au fost răniţi: ultimul bilant 27 de morţi şi 146 de răniţi spitalizaţi.

În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.


Intră acum și în grupul de