Premierul Victor Ponta a demisionat. Primarul Piedone şi-a dat şi el demisia


Intră acum și în grupul de

Premierul Victor Ponta şi-a depus miercuri mandatul, după protestele de stradă.

victor ponta 1

La scurt timp după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că Victor Ponta îşi va depune mandatul, premierul a declarat:

„Aș vrea să spun câteva cuvinte în calitatea de prim-ministru al Guvenului: faptul că în ultimele zile, alături de colegi, mi-am folosit toate eforturile pentru a încerca să ajutăm victimele. Mulțumesc tuturor pompierilor, medicilor, celor care și-au făcut datoria. Vreau să îi apăr, în continuare, pentru că, fără pompieri și medici, aceste tragedii se vor întâmpla și cred că merită să îi sprijinim și să nu considerăm că noi, din fața televizorului, suntem mai buni decât cei care intervin. Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiție. Sper doar să nu fie vorba de o răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică și să nu ne păcălim că principalii vinovați sunt lăcomia și responsabilitatea.

Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății și nevoia de a avea responsabilități mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă. Ar fi o greșeală să ignor acest lucru. Nu cred și nu e corect să las această responsabilitate nici pe seama primarilor, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl așteaptă. Începând din ziua de astăzi, îmi depun mandatul de prim-ministru și al Guvernului României. Fac acest lucru pentru că, în anii în care am făcut politică, am rezistat la orice bătălie cu politicienii, niciodată nu mă bat cu oamenii. Supărarea, suferința legitimă a oamenilor nu trebuie să genereze în jocuri de putere cu efecte negative (…) Sper că depunerea să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim la rațiune.

Am obținut cu greu rezultate economice și dacă avem o perioadă de instabilitate, putem să pierdem tot. Vreau să mulțumesc celor care au votat acest Guvern și a celor care au fost alături de Guvern cu loialitate și sunt convins că parlamentarii care ne-au sprijit au de ce sa se mândrească cu rezultatele economice ale Guvernului. Vreau să fac o observație: cei care speculează în sens politic suferința oamenilor vor plăti un preț foarte scump. Până la momentul formării unui nou Guvern, în urma discuțiilor între președinte și partidele parlamentare, bineînțeles ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și imediat ce noul Guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o.”

Primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi-a dat şi el demisia, informează un comunicat al Primăriei sector 4.

„După toate reacțiile din ultimele zile, după emoția și furia total justificate și exprimate în spațiul public în căutarea vinovaților, după miting-ul de ieri din Capitală îmi prezint astăzi demisia de Primar al Sectorului 4, în semn de respect față de victimele tragediei  și sper ca vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcționar, până la cel mai înalt for legislativ.

Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți.

 

Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiția să își spună cuvântul”, a declarat Piedone într-un comunicat de presă.

25.000 de oameni au mărşăluit marţi seară mai bine de cinci ore prin centrul Capitalei şi au cerut demisiile primarului Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, în urma tragediei din Clubul Colectiv.

Proteste au avut loc şi la Braşov, Ploieşti şi Iaşi.


Intră acum și în grupul de