Sorin Cîmpeanu, premier interimar


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că l-a numit pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, premier interimar.

Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis, astăzi, să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete”, a anunțat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, respingând astfel propunerea de premier-interimar făcută de Victor Ponta, adică pe Mircea Dușa.

Iohannis Timofti DHC USV1 (25)

Totodată, şeful statului a mai anunţat că va chema la consultările de la Cotroceni şi societatea civilă.

„Am urmărit aseară, cu mare atenţie, manifestaţiile de stradă. Sunt foarte mulţumit că au fost manifestaţii fără violenţe, fără exagerări şi am un mesaj important pentru toţi cei care au fost şi aseară şi alaltăieri în stradă. V-am văzut, v-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre.

Am decis ca, în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat, pentru astăzi şi pentru mâine, să consult în premieră un nou actor: societatea civilă.  Voi convoca, pentru vineri după-amiaza, un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile. Aşa voi cunoaşte când voi lua o decizie şi opţiunile partidelor politice, dar şi opţiunile societăţii civile”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Victor Ponta şi-a depus miercuri demisia din funcţia de premier al României.


Intră acum și în grupul de