Gabriel Oprea şi-a delegat atribuţiile de ministru secretarului de stat Ilie Botoş


Intră acum și în grupul de

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat vineri, în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis,  că şi-a delegat atribuţiile de ministru de Interne secretarului de stat Ilie Botoş.

gabi oprea

„Prin depunerea mandatului de către Victor Ponta, întregul guvern este demisionar. Vă informez că la comanda Ministerului Afacerilor Interne se află generalul magistrat Ilie Botoş”, a spus Oprea la Cotroceni, citat de Digi24.ro.

El a adăugat că UNPR, ca întotdeauna, în probleme de securitate națională,  îl sprijină pe președintele României.

„I-am transmis domnului președinte Klaus Iohannis întreaga disponibilitate a UNPR atât în desemnarea primului-ministru, în desemnarea viitorului guvern. Suntem total de acord și susținem alegerile anticipate. Susținem stabilitatea României. Orice formulă pe care președintele Klaus Iohannis – în dialog cu partidele politice, cu delegații din stradă ai poporului român – o va dori, va fi sprijinită de UNPR. Mă refer la prim-ministru, formula de guvern”, a mai spus Gabriel Oprea.

Potrivit Digi24.ro, Gabriel Oprea declarase, ieri, la Palatul Parlamentului, că nu va face parte din niciun Guvern, dar a precizat că UNPR va intra la negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală.

„Eu, personal, nu voi mai face parte din niciun Guvern și este normal să fie așa, sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR-ul nu-și schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit și care se ține de cuvânt. Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală”, a explicat Gabriel Oprea.


Intră acum și în grupul de