Alţi 14 răniţi în incendiul din Colectiv s-au stins din viaţă. Numărul morţilor a ajuns la 46


Intră acum și în grupul de

13 persoane dintre răniţii în incendiul din Clubul Colectiv s-au stins din viaţă în acest sfârşit de săptămână. Numărul morţilor se ridică la 46, după ce luni dimineaţă, încă o persoană rănită în tragedia care s-a petrecut în urmă cu o săptămână,  a pierdut bătălia cu viaţa.

lumanari (2)

Potrivit Gândul.info, vineri noapte, la fix o săptămână după tragedia din Colectiv, clubul din Bucureşti care a fost mistuit de flăcări în timpul unui concert Goodbye to Gravity, bilanţul victimelor era de 32 de morţi: 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în club, iar alte şapte în săptămâna care a urmat, în spital.

Cu toate acestea, de departe cele mai negre 24 de ore de după tragedie au fost cele trecute din dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 noiembrie, până în dimineaţa zilei de duminică, 8 noiembrie. În acest interval, nu mai puţin de 12 răniţi au murit, 10 dintre ei în spitalele din Bucureşti, iar doi în Olanda, unde ajunseseră pentru îngrijiri suplimentare.

Duminică seară, bateristul trupei goodbye to Gravity a încetat din viaţă, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Luni dimineaţă, bilanţul a ajuns,  la 46 de morţi, după decesul unui pacient transferat în Israel, potrivit Digi24.ro.

 31 de persoane rănite în tragedia din localul Colectiv sunt tratate în acest moment în clinicile din străinătate. Zece dintre răniţi  sunt trataţi  de medicii din Marea Britanie şi Norvegia. Noi transferuri, de data aceasta spre Franţa şi Germania, ar putea avea loc în următoarele zile, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Digi24.ro.

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi, scrie Gândul.info.

Dintre cei 83 de răniţi, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul „Bagdasar-Arseni” – 16, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” – 6, la Spitalul „Sfântul Ioan” – 6, la Spitalul Elias – 8, la Spitalul Militar Central – 7, la Spitalul „Sfântul Pantelimon” – 2, la Spitalul Floreasca – 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 10, la Spitalul Gerota – 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu” – 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineaţă, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de