MAE recomandă evitarea deplasărilor în Ucraina din cauza unei epidemii de gripă cauzată de virusul A/H1N1


Intră acum și în grupul de

MAE recomandă evitarea deplasărilor în Ucraina din cauza unei epidemii de gripă cauzată de virusul A/H1N1.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, luni, cetățenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Ucrainei că autorităţile locale au anunţat cu privire la apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, ceea ce a determinat închiderea instituţiilor de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv în Kiev.

gripaMAE arată în că aceste condiţii este recomandată evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare, în Ucraina.

În cazul în care aceste călătorii nu pot fi evitate, cetăţenii români trebuie să ia măsuri de precauţie necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măştilor de protecţie, atenţie sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate.

MAE precizează că cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgenţă +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuţi, la numărul de urgenţă +38093.270.92.60 şi Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgenţă +38095.541.27.88. (R.N.B.)

 


Intră acum și în grupul de