Legea antifumat a fost promulgată de președintele Iohannis


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea antifumat, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Actul normativ va intra în vigoare la 45 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

În urmă cu două zile, judecătorii CCR au decis că actul normativ care interzice fumatul în spaţiile publice închise este constituțional.

FumatorPotrivit legii, fumatul va fi interzis total, printre altele, în cluburi, baruri, restaurante, în taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi la locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis.

Fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă. Totodată, fumatul este permis în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale.

Legea interzice şi comercializarea produselor din tutun în unităţile sanitare şi cele de învăţământ, de stat şi private, precum şi vânzarea la bucată a ţigaretelor, ţigărilor de foi şi cigarillos.

Persoanele care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei, în timp ce proprietarii cluburilor, ai barurilor şi ai restaurantelor pot fi sancţionaţi cu sume între 5.000 și 15.000 de lei.


Intră acum și în grupul de