Mars retrage batoane de ciocolată din 55 de ţări, inclusiv România


Intră acum și în grupul de

Producătorul de ciocolată Mars a anunţat, marţi, că va retrage loturi de produse de pe pieţele din 55 de ţări, inclusiv din România.

mars

Potrivit bbc.com, retragerea batoanelor de ciocolată vine pe fondul unei sesizări din Germania când un consumator a găsit bucăţele de plastic într-un baton cu ciocolată Snikers.

Batonul respectiv ar fi fost produs la fabrica Mars din sudul oraşului olandez  Veghel.

Un purtător de cuvânt al Mars a declarat că produsele retrase provin din fabrica din Veghel, precizează bbc.com

Producătorul de ciocolată a anunţat că retragerea loturilor de ciocolată este o decizie proprie, pentru ca o precauţie.

Compania nu a menţionat câte batoane de ciocolată vor fi retrase şi nici care sunt pierderile suferite în urma acestei acţiuni.

Iniţial, compania anunţase că retrage batoane de ciocolată doar din şapte ţări europene, dar ulterior a anunţat că numărul ţărilor de unde vor fi retrase batoanele este de 55, între care şi România.

Produsele care sunt retrase de pe piaţă sunt prezentate pe site-ul mars, dar acesta nu poate fi accesat din cauza prea multor accesări.

Potrivit agenţiei germane de ştiri DPA vor fi retrase de pe piaţă batoane de ciocolată Mars, Snickers şi Milky Way precum şi bomboanele de ciocolată marca „Celebrations” a căror dată de expirare este cuprinsă între 19 iunie 2016 şi 8 ianuarie 2017.

„Până la această dată, Mars a primit o singură reclamaţie de la un consumator, iar în România nu a fost înregistrată nicio reclamaţie”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de antena3.ro.

 

Produsele vizate sunt miniaturi 8 g (Snickers, Mars, Milky Way), multipack 4×50 g Snickers şi Mars, respectiv Celebrations 220 g şi 400 g, a informat compania. Produsele care fac obiectul retragerii au fost fabricate în Olanda.

Toate celelalte tipuri de ciocolată distribuite de către Mars România sunt în continuare disponibile pentru achiziţie şi sigure pentru consum, potrivit companiei. (N.B.)


Intră acum și în grupul de