Vremea se răcește de marți în toată țara! ANM a emis o informare de ploi, ninsori și vânt valabilă până joi seara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitaţii în general moderate cantitativ, ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului și răcire, care va intra în vigoare marți dimineață și va fi valabilă până joi seară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, se vor semnala precipitaţii în toată ţara.

stalp electricitate, drum, ninsoare, zapada, iarna

”Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul şi în sud-estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

   În sudul, estul şi centrul teritoriului se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantităţi de apă de 15…25 l/mp, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 l/mp.

  Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere pe parcursul zilei de 23 martie, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55…60 km/h în regiunile sudice şi la munte.

  Valorile termice diurne vor fi în scădere, caracterizând, în cea mai mare parte a ţării, o vreme rece pentru ultima decadă a lunii martie”, anunță ANM. (Irina Lițu)

loading...