Premierul Mihai Tudose, la Antena 3: Ne propunem să construim un drum expres, din nordul țării, de la Suceava, la Focșani


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Mihai Tudose, a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că creșterea economică a țării va fi în 2018 de peste 4 la sută și că își propune ca această creștere să fie folosită pentru investiții.

El a spus că una din investițiile vizate este autostrada Ungheni-Iași spre Brașov prin Pasul Oituz și care să se lege cu autostrada Transilvania, iar un al proiect este drumul expres dinspre Suceava spre sudul țării.

„Ne propunem să construim un drum expres, sau autostradă, în funcție de negocieri, din nordul țării, de la Suceava, la Focșani și de acolo să ajungă spre Buzău și București.”, a spus Mihai Tudose.

El a menționat că o altă autostradă va fi din București spre Craiova și care să ajungă la Timișoara.

”Toate acestea sunt discutate cu Banca Mondială și ne apucăm de treabă.Am vorbit și la Bruxelles. O să mergem să vorbim cu Juncker. Dacă le pornim, nu mai oprește nimeni. Este vorba de 10 miliarde”, a spus premierul Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose urmează să participe, vineri, la Iași, la o discuție cu autorități din mai multe județe din Moldova și Ardeal privind investițiile în infrastructura rutieră din această zonă.

Premierul a mai spus în emisiune că dorește restructurarea Guvernului și a administrației publice centrale.

„Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim cheltuieli cu statul mai mici. 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aș dori să înceapă cu 1, nu cu 2. S-au creat o mulțime de structuri cu o mulțime de pui. Le-aș dori comasate la loc. Asta elimină și birocrația. Să alerge hârtia, nu tu să alergi prin 10 clădiri, pe la 10 instituții”, a spus Tudose.


Intră acum și în grupul de