Klaus Iohannis va discuta cu tinerii despre viitorul României în Bacău – Capitala Tineretului din România


Intră acum și în grupul de

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa joi, 26 Aprilie, în Bacău, la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”. Municipiul Bacău este Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018, dezbaterea tinerilor cu șeful statului fiind parte din activitățile organizate în contextul închiderii acestei ediții a programului, aflată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Evenimentul este organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română, alături de coordonatorii ediției Bacău – Capitala Tineretului din România – Primăria Municipiului Bacău și Federația Tinerilor din Bacău și cu sprijinul Administrației Prezidențiale. Cei peste 300 de participanți au fost selectați din principalele structuri de tineret din țară și din Bacău și vor discuta cu Președintele României timp de o oră și jumătate, începând cu ora 17:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău. Dezbaterea va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook „Consiliul Tineretului din România”.

Capitala Tineretului din România este cel mai ambițios program de dezvoltare a modului în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale și mediul privat pentru a pune tinerii în centrul procesului de dezvoltare urbană. În contextul purtării titlul de către Municipiul Bacău au fost mobilizați 2618 voluntari care au lucrat peste 34.000 de ore pentru organizarea a 76 de evenimente cu peste 1000 de activități, ajungând la aproximativ 200.000 de beneficiari. Titlul a fost deținut anterior de municipiul Timișoara și, începând cu 2 mai, va fi purtat timp de un an de Baia Mare.

„Suntem convinși că principalii lideri ai organizațiilor de tineret din România și cei care au dat o nouă față municipiului Bacău timp de un an vor fi o inspirație atât pentru Președintele României, cât și pentru toți cei care vor urmări dezbaterea pe care o organizăm joi. Ne onorează faptul că șeful statului a ales să vină în Capitala Tineretului din România, la Bacău și suntem încrezători că acest moment va deschide o nouă etapă în importanța acordată preocupărilor și propunerilor tinerilor în planurile care se fac pentru viitorul României, planuri care pot avea succes doar dacă tinerii sunt incluși în toate etapele, de la formulare până la implementare și evaluare.” – Mihai Dragoș, Președintele Consiliului Tineretului din România


Intră acum și în grupul de