Acasă Opinii Ostilo-suveranitatea – noua față a PSD. Liviu Dragnea a făcut miting pe...

Ostilo-suveranitatea – noua față a PSD. Liviu Dragnea a făcut miting pe 9 mai la Iași pentru că încă POATE!


Intră acum și în grupul de

Mi-e greu să cred că liderul național al PSD, Liviu Dragnea nu a știut exact ce face atunci când a acceptat ca pe 9 mai să facă partidul său (vă rog să citiți ”supușii săi”) un mare miting la Iași. Exact acolo unde exista o piațetă foarte mare și unde se puteau strânge fără mari probleme microbuzele cu jandarmii și cele cu susținătorii PSD.

În timp ce la Sibiu frații mai mari ai PSD din familia socialiștilor europeni se întruneau în cadrul unui summit cu decizii istorice și stabileau printre altele că ” vom rămâne uniți, la bine și la greu. Vom da dovadă de solidaritate în vremuri dificile și vom sta întotdeauna alături unii de ceilalți”, frații mai mici și mai ….din familia aceasta au împărțit România în două, chiar acolo unde a fost dat semnalul UNIRII.



Am urmărit cu atenție ce s-a întâmplat la Iași și cum cele două ”galerii”, cea anti-PSD si cea pro-PSD și-au împărțit invective și și-au urat unii altora ani de pușcărie și ce e mai frumos de pe lista bolilor istorice, incepând cu CIUMA.

Deranjant este faptul că prin ceea ce face și a făcut PSD s-a ajuns ca cele două galerii să nu mai aibă nici o șansă să mai stea vreodată, înainte de vreun meci electoral, la bere pe aceeași terasă. Și asta cred că a fost cu atenție premeditat deoarece liderii PSD știu foarte bine că naționalismul încă iși găsește mulți adepți printre votanții de stânga și printre cei nehotărâți.

Și joacă aceeastă carte cu care speră că vor putea câștiga la final întreaga MASĂ! PSD știe că nu mai are de unde atrage voturi și mai știe că doar cu invenții cu puternic iz naționalist poate atrage simpatie. E drept că și ură în aceeași masură, dar cei de dreapta au o mare hibă față de votanții social-democrați: au demonstrat în prea multe rânduri că știu să urle, dar nu își fac timp să meargă la vot.

Atitudinea liderilor PSD, ”ostilo-suverană” față de tot ce s-a întâmplat la SIBIU îl pune pe Liviu Dragnea într-o lumină nouă în UE, acolo unde se află acum și liderul Ungariei, Viktor ORBAN.

PSD și Liviu Dragnea și-au dorit tot timpul să stea la masa cu ”frații” lor mai mari din UE, dar în ultimii doi-trei ani au fost dați mai la o parte. Și s-au cam săturat să nu fie băgați în seamă. Motiv pentru care joacă acum cartea ”naționalismului” și a ostilo-suveranilor. Cu cuvinte mai simple ei cer ca românii să fie tratați egal. Dar doar la drepturi, altfel …se supără și își iau jucăria, adică România, și pleacă.

Unde?

Exact acolo unde amenință și Viktor Orban că pleacă, spre EST! Că acolo nu e nici un MCV și nici un Spațiu Schengen.

Am discutat și cu politicieni și cu jurnaliști și am încercat să aflu de ce a vrut Dragnea să facă acest mitig la Iași. Iar singurul răspuns pe care îl pot da este că după ce a umplut cu pomeni țara nu mai are absolut nici o idee cum să mai scoată voturi. Da, Liviu Dragnea a făcut miting pe 9 mai la Iași pentru că încă POATE! Încă..

MIHAI  CHIRA     


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version