Acasă Opinii Uniunea Salvați PSD de USR!!

Uniunea Salvați PSD de USR!!


Intră acum și în grupul de

La nici 48 de ore de la ”dezastrul” suferit de PSD, atât în ceea ce privește rezultatul alegerilor cât și prin încarcerarea președintelui partidului, Liviu Dragnea, în conditiile unei degringolade instalate în partid, fostul lider social-democrat, Adrian Năstase, considerat cel mai bun premier pe care l-a avut PSD a lansat ideea constituirii unui grup …de sprijin al PSD.

Adrian Năstase, din ce s-a arătat până acum, este un fin analist al evenimentelor politice și a criticat o perioadă conducerea PSD, fiind chiar bănuit că a fost autorul scrisorii în care cerea ca PSD să aibă o conducere colectivă pentru a se evita derapajele politice.

Adrian Năstase


Situația dificilă prin care trece PSD actualmente a determinat pe fostul șef al social democraților să încerce să se implice activ în repunerea partidului pe o direcție.

Singurul nume pe care Adrian Năstase l-a folosit ca fiind alături de el în acest grup de sprijin, din care ar face parte mai mulți, este al fostului senator de Suceava, Octav Cozmâncă, președinte executiv când Năstase era președinte al PSD.

Supranumit ”Cozmâncă-torul de primari” și ”îmblânzitorul baronilor” el a fost cunoscut și ca omul în fața căruia liderii organizațiilor județene (baronii locali) tremurau efectiv.

Atunci PSD era condus cu o mână forte și avea o structură, cu o disciplină și ascultare de tip militar. Adică nu mișca nimeni în front.

Cum s-a ajuns aici? Ca urmare a efectului apărut în electorat al USR-PLUS. Astfel Năstase a identificat pericolul acaparării electoratului de stânga de această structură, de tip neo-marxist, care va lua voturile ce de regulă aparțineau PSD.

Și asta pentru că, deși USR semnalizează Dreapta, e de fapt un partid de stânga, cofirmat de faptul că această alianță a anunțat că se alătură grupării președintelui Franței, Emmanuel Macron, ”En Marche”, și acesta un produs al stângii franceze, fost ministru al economiei, în guvernul socialist a lui Francois Hollande.

În ciuda faptului că PNL vorbește de unificarea dreptei alături de USR-PLUS, de fapt ei văd greșit partenerii pentru o așa acțiune. USR se bazează pe votul tinerilor care în mod natural sunt de stânga în primii lor ani în care au drept de vot și sunt, sau nu, într-o structură de învățământ superior. După ce intră în ”pâine”, prind ”cheag” si înțeleg lucrurile, pot deveni de dreapta.

Adrian Năstase a sesizat perfect această situație, motiv pentru care, vrea să facă în oglindă Uniunea Salvați PSD. Mai pe scurt US – SD.

Întrebrea este: cam cât de jos au ajuns cei din conducerea actuală a PSD ca să nu sesizeze pericolele majore la care este expus partidul, și ca actorii politici de acum 20 de ani, acum la o vârstă care nu pemite prea multă autonomie de deplasare, să trebuiască să le resusciteze ”jucăria”?     

MIHAI CHIRA

PS: la Suceava, singurul care ar putea fi cooptat in acest grup este fostul prefect, Ioan Cușnir. Restul, de pe vremea lui Năstase-Cozmâncă, fac parte din conducerea județeană actuală a PSD.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version