Pe Ion Lungu doar Cușnir îl putea bate. PSD a ales însă să meargă cu Mirela Adomnicăi


Intră acum și în grupul de

Luni, în jurul prânzului, organizația județeană a PSD Suceava a făcut în cele din urmă anunțul pe care toată lumea îl aștepta de mai multă vreme și care confirmă că social-democrația din municipiul Suceava încă nu are propriul său cuvânt de spus în materie de stabilire a candidaților.

PSD Suceava își pune speranțele în fostul prefect al județului, Mirela Elena Adomnicăi, care, cel puțin teoretic, a lipsit din viața partidului în ultimii trei ani și jumătate.

Candidatura dnei Adomnicăi nu este o surpriză pentru nimeni, numele domniei sale fiind vehiculat de foarte multă vreme. De altfel și NewsBucovina a indicat-o de ceva timp ca fiind persoana cu cele mai mari șanse din PSD Suceava pentru a deveni oponentul actualului primar Ion Lungu.

Presedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan si fostul prefect Ioan Băncescu

Problema PSD Suceava rămâne! Și ea este foarte simplă – nu poate renunța la orgoliile celor 5-6 persoane care conduc, într-un fel sau altul destinele partidului la nivel de municipiu reședință de județ și de județ. Pentru că ei sunt aceeași în ambele cazuri. Și care încă fac politică uitându-se la propriul interes și doar în jur, la grupul de prieteni ori apropiați, debranșați de la evoluția socio-economică a urbei.

Chiar și cu Mirela Adomnicăi PSD Suceava pleacă cu șansa a 2-a, în cel mai bun caz, în lupta cu Ion Lungu.

 Să nu uităm însă că 2020 este anul prefecților – candidați la Primăria Suceava.

O avem pe dna Adomnicăi de la PSD, îl avem pe Florin Sinescu de la Pro România, dar tot prefect în mandatul PSD și pe Alexandru Băișanu, care va veni de la Forța Națională.

E clar că la masa dezbaterilor serioase și a împărțirii voturilor aceștia vor sta. Asta dacă nu cumva USR -PLUS nu vor veni cu o surpriză de proporții în perioada care urmează. Cum însă până acum evoluția celor de la USR a fost sub-mediocră nu ne pronunțăm încă.

Cu alte cuvinte trei foști prefecți vor încerca să învingă un primar care este în funcție de 4 mandate și care i-a schimbat din prefecți pe toți trei.

Din punctul meu de vedere ”soluția” schimbării din funcție a dlui Lungu tot un prefect este, însă nici unul dintre cei trei nominalizați până acum.

Soluția este fostul prefect PSD, Ioan Cușnir, cel care, a făcut exact ce trebuie în perioada 2003-2004 pentru ca Ioan Ciutac să devină secretarul municipiului Suceava, iar Ioan Lungu, fostul său colaborator de la CFCH Suceava, primar al Sucevei după ce primăria fusese a cuplului Marian Ionescu (primar PSD) – Simion Botezatu (viceprimar PSD).


Intră acum și în grupul de