Camera Deputatilor a respins desfiintarea Judecatoriei Gura Humorului dupa cum a cerut Guvernul


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Radu Surugiu a anunţat că plenul Camerei Deputaţilor a respins, cu voturile PNL, adoptarea proiectului de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea (PL-x 33/2014).

radu surugiu 4

Astfel, deputaţii au votat împotriva iniţiativei guvernamentale care urmăreşte desfiinţarea celor 30 de instanţe din ţară.  „Am depus şi am  susţinut amendamentul împotriva desfiinţării Judecătoriei din Gura Humorului,   în luna martie, în cadrul Comisiei juridice a Camerei asupra proiectului de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea”, a spus Surugiu.

El consideră că dacă s-ar fi adoptat acest act normativ abuziv, tot mai puţini justiţiabili ar fi avut acces la procesul de justiţie, iar costurile ar fi  fost tot mai ridicate şi condiţiile din ce în ce mai improprii actului de justiţie. Este evident că nu s-au luat în calcul efectele ce vor rezulta în urma desfiinţării instanţelor. „Mă bucur că astăzi, prin votul majoritar al colegilor din plen, şi cu eforturile PNL, s-a respins iniţiativa guvernamentală prin care s-ar fi desfiinţat 30 de instanţe,  pe al căror rol se aflau în jur de 100.000 de dosare pe an”, a mai spus deputatul liberal

Surugiu, alături de senatorul PSD Neculai Bereanu şi deputatul liberal Dumitru Pardău au solicitat colegilor parlamentari să respingă proiectul de lege prin care se desfiinţa Judecătoria Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de