Liderul PDL Suceava, Ioan Balan: PDL a facut ca sa ne mandrim cu Bucovina. Speram sa preluam in 2016 lucrurile macar unde le-am lasat


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că unul dintre programele turistice promovate de PDL şi Gheorghe Flutur în perioada 2008-2012, Paştele în Bucovina, continuă să aibă un mare impact intern şi internaţional.

El a arătat că nu doreşte ca în Săptămâna Mare să facă politică pentru că ar fi nevoit să vorbească de rău adversarii politici şi că în acest context ar dori să reamintească sucevenilor de ceea ce înseamnă Bucovina din punct de vedere al turismului religios.„ Suntem într-o zona binecuvântată,  dublată de o guvernare bună în perioada 2008-2012 când turismul a fost susţinut de PDL şi Gheorghe Flutur. Paştele în Bucovina e un proiect reuşit al preşedintelui Flutur”, a spus Bălan.

ioan balan

El a arătat că în prezent acest proiect nu mai continuă cu aceeaşi determinare, dar s-a arătat mulţumit că măcar continuă şi consideră că este o obligaţie a Consiliului Judeţean să ducă mai departe acest proiect. „Când se vorbea pe toate ecranele, pe televiziuni naţionale şi din străinătate de Paştele în Bucovina eram foarte mândri. Trebuie continuate eforturile în direcţia aceasta”, a spus Bălan.

El a arătat că ceea ce a reuşit Gheorghe Flutur, să convingă operatorii din turism să se asocieze, trebuie continuat, dar că trebuie să se discute în continuare despre restaurarea  mănăstirilor şi de modernizarea infrastructurii de drumuri care duc la mănăstiri, dar şi la celelalte obiective turistice din judeţ. „Atenţia romanilor e pentru Bucovina în această perioadă. E o obligaţie pentru noi să ne batem în continuare pentru continuarea proiectelor. Faptul că motoarele sunt turate la relanti acum, ne obligă să o facem noi. Vrem ca din 2016 să reluam lucrurile măcar de acolo de unde le-am lăsat”, a mai spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de